HSSC'61 blaast koploper Sleeuwijk omver

hei- en boeicop • HSSC'61 zorgde voor een verrassing door koploper Sleeuwijk te vermorzelen. Op Het Plein werd het liefst 5-1.

Grote man bij de thuisploeg was Bas Scheenhart. Met vier doelpunten en één assist was hij bij alle treffers betrokken. De sympathieke spits prees zijn teamgenoten. "Natuurlijk is het mooi om vier keer te scoren, maar ik kreeg ook heerlijke ballen van Lucas en Nicky van Dam." De openingsfase was voetballend nog voor de gasten, maar HSSC'61 kreeg al snel de betere kansen. Na de 1-0 maakte Scheenhart daarna al snel zijn hattrick vol. Kort voor rust kreeg Sleeuwijk met de 3-1 weer een sprankje hoop. Toen Lucas van Dam kort na rust op aangeven van Scheenhart de 4-1 maakte, bleek die hoop ijdel. Halverwege de tweede helft maakte Scheenhart met zijn vierde treffer de 5-1. Trainer Gerrit Molenaar was apetrots op zijn ploeg. "De jongens hebben de tactiek uitstekend uitgevoerd. Prachtig dat Bas er vier maakt. Hij doet het dit seizoen prima als spits."