Titelprolongatie gloort voor Sterk

nieuwland • In de damcompetitie van NDV gloort titelprolongatie voor Pelle Sterk. Sterk stopte zelf de opmars van Arie de Ruiter en zag zijn naaste concurrent Albert van de Berg verliezen van Jan van Haarlem.

Uitslagen: Pelle Sterk-Arie de Ruiter 2-0, Harry Kramer-Ko Heikoop 0-2, Jan Alting-Bert Kooij 1-1, Cees J. de Jong-Arie Haag 1-1, Jan van Haarlem-Alb. v.d. Berg 2-0, Jan. J. de Jong-Jan W. van Kekem 2-0, Theo Haag-Aart de Gans 1-1.


Kroonschijf DEZ kan degradatie niet afwenden

brandwijk • Een grote zege op concurrent Dammend Tilburg hadden de dammers van Kroonschijf Denk en Zet zaterdag nodig om degradatie uit de nationale hoofdklasse te kunnen voorkomen. Het draaide echter uit op een 12-8 nederlaag.

Wim Kalis was de enige van de thuisploeg die een tweetje kon noteren. Arie van Genderen, Harm Jan van Rees, Ad de Hek, Cor Westerveld, Peter de Hek en Piet Trapman speelden allen remise. Teus Stam, Dirk van Genderen en Peter Hartog kregen een nul opgediend. Al met al was het voor de Alblasserwaarders een teleurstellend jaar, met te veel slordig spel en onnodige nederlagen. Dat wordt een paar maanden wonden likken en dan volgend seizoen proberen het verloren terrein terug te winnen, maar dan zal er wat accurater met de kansen moeten worden omgegaan.


Roos Blokhuis sportvrouw van Papendrecht

papendrecht/hoornaar • De talentvolle Hoornaarse atlete Roos Blokhuis is verkozen tot sportvrouw van Papendrecht. Ze kon deze titel winnen omdat ze traint bij AV Passaat.

Roos Blokhuis dankt haar titel onder meer aan de zilveren medaille die ze met het nationale juniorenteam won bij de EK-cross in Tilburg, haar Nederlandse titel op de 3000 meter en haar vijfde plaats op de 1500 meter op het EK in Hongarije.


Nipte nederlaag Lekpongers

ameide • In de strijd om de tweede plaats heeft Lekpongers met 6-4 verloren van Dordrecht 3. Henk de Gans haalde voor de Termeise tafeltennissers twee partijen binnen, Erik de Muinck één en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Matthijs Melkert bleef zonder punten.


HTV hard onderuit

hoornaar • HTV had niets in de melk te brokkelen tegen Shot 4. De Hoornaarse tafeltennissers verloren met 5-0 van de koploper. HTV blijft ondanks de nederlaag in de middenmoot staan.


NDV eindigt met nederlaag

nieuwland • NDV heeft de nationale damcompetitie afgesloten met een 12-8 nederlaag tegen Zenderstad en is hierdoor in de middenmoot geëindigd. Dit was niet het resultaat waarop gerekend was.
Aan Nieuwlandse kant wisten alleen Pelle Sterk en Bert Kooij hun partij te winnen.