Oefening anti-terreureenheden op camping De Put

ottoland • De nieuwe eigenaar van camping De Put in Ottoland, Hans Kramer, is met defensie overeengekomen dat anti-terreureenheden oefeningen gaan houden op het terrein van de camping. Het nieuws zorgde voor onrust bij recreanten van de camping. Zij waren bang dat militairen in de tuintjes bij hun caravans zouden komen. Kramer liet weten dat de oefeningen alleen plaatsvinden 'buiten de bestaande plaatsen van de huurders' en 'op momenten dat de camping gesloten is'. Het gaat om kleinschalige oefeningen door ongeveer 30 militairen.


Politieke avond van Waterschap en de provincie

hardinxveld-giessendam/regio • Op vrijdag 15 februari vanaf 19.45 uur organiseert de SGP Hardinxveld-Giessendam een politieke avond over de verkiezingen voor het Waterschap en de provincie. Lijsttrekker van de SGP in Zuid-Holland, Nico de Jager en de lijsttrekker voor het Waterschap Rivierenland, Goos den Hartog, vertellen over het werk van de provincie en het waterschap te vertellen. Zij gaan ook in op regionale onderwerpen. Daarnaast hoopt Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP een bijdrage te leveren aan deze avond. Hij gaat in op de politieke actualiteit in Den Haag en de relatie tussen Rijk, provincie en waterschap. De avond wordt georganiseerd in de Parel in Hardinxveld-Giessendam en begint om 19:45 uur.


Ambulancezorg in coöperatie

regio • De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en het Erasmus MC in Rotterdam vormen vanaf nu een zogeheten coöperatie. "Met deze nieuwe samenwerkingsvorm blijven de kwaliteit en continuïteit van de ambulancezorg in de regio het best gegarandeerd", zegt directeur Hans Janssen van de Ambulancedienst, die het voortouw nam tot deze vorm van samenwerking. "De status van Zorginstelling is een vereiste om te kunnen meedingen wanneer het Rijk in 2021 opnieuw de vergunningen verdeelt om ambulancezorg te mogen verlenen."