vrijdag 15 februari

Auticafé in Giessenburg
19:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 22.00 uur is er het Auticafe in Dorpskamer Giessenburg.

zaterdag 16 februari

Shopping & Tasting Day Graanbuurt
10:00, Giessenburg, Graanbuurt. De Graanbuurt in Giessenburg staat in het teken van de Shopping & Tasting Day. Overal zijn proeverijen van lekkernijen en streekproducten. De Graanbuurt is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 - 17:00 uur. Informatie www.graanbuurt.nl.

Fancy fair op School met de Bijbel
10:00, Bleskensgraaf. De School met de Bijbel houdt een fancy fair. Bezoekers zijn welkom tot 13.00 uur. Er is vooral veel eten verkrijgbaar, zoals onder meer pannenkoeken, hotdog, soep, fruit, koekjes en lekkernijen die thuis horen bij de bakkerij. Daarnaast is er een rommelmarkt, kan er speelgoed gekocht worden, is er een boekenmarkt, een escaperoom en draait het rad van avontuur.

Extra verkoping rommelschuur
10:00, Langerak • De rommelschuur van de hervormde gemeente in Langerak houdt een extra verkoop tot 15.00 uur. Het adres is Lekdijk 56. Verkrijgbaar zijn onder meer meubelen, boeken en antiek.

Messiah van Händel
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. De Reformatorische Oratoriumvereniging Cantate Domino voert het oratorium Messiah van Händel uit.
De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 15 euro. Kaarten: www.cantatedomino.nl.

Inspire2LiveChoir zingt in Hardinxveld
19:30, Hardinxveld-Giessendam. Inspire2LiveChoir, bekend van 'Holland Got's Talent', zingt in De Bron. Medewerking verleent pianist Jan Vayne. Entree 10 euro. De opbrengst is voor de kankerbestrijding; de uitvoering staat in het teken van Support Casper, die onderzoek naar alvleesklierkanker financiert. Inlichtingen en kaarten: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Bingocommissie Oud-Alblas houdt een grote bingoavond. Het is de vierde avond in een serie van vijf. Er zijn prijzen te winnen. Voor de laatste rond is een grotere prijs beschikbaar. Later binnenlopen kan ook. De toegang is gratis.

Onder Ons brengt klucht 'Bajes Bonje'
20:00, Ottoland, het dorpshuis. Toneelvereniging Onder Ons brengt voor de laatste keer een klucht op de planken: 'Bajes Bonje'. De deuren gaan om 19.30 uur open. Entree: 2 euro. Het stuk gaat over vier mensen die op verdenking van een bomaanslag worden vastgezet. Ze krijgen te maken met onder anderen een tirannieke directrice, een louche advocaat en maffe cipiers.

Frank Boeijen in De Willem
20:15, Papendrecht, De Willem. Frank Boeijen maakt een reis door de tijd en de hits vanaf de jaren tachtig naar het heden. Hits als Zwart Wit, De Verzoening, Zeg Me Dat Het Niet Zo Is of Vaderland: Frank doet iedere avond een andere greep uit zijn voorraad hits.
Entree is 25,70 / 24,15 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

'Psalmen in concert' in Hoornaar
20:15, Hoornaar. Capella Musica Aeterna voert in de hervormde kerk 'Psalmen in concert' uit. Medewerking verlenen Hans Houtman (dirigent en orgel), Ania Katynska (cello) en Earl Christy (luit). Zij brengen samen met het koor werken van onder anderen Goudimel, Sweelinck, Schein, Schütz en de l'Estocart ten gehore. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via info@musicaaeterna.nl. Aan de deur kosten ze 15 euro. Tot 18 jaar gratis.

zondag 17 februari

Wandelexcursie
08:00, Vianen, parkeerplaats Benedictushof 132. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt een wandelexcursie naar een vogelkijkhut bij de Lambertszkade, bij Loosdrecht, met uitzicht over de Loenderveense Plas en de Waterleidingplas. Info: Jopie de Gans via 0347-322 384 of jopiedegans@hotmail.com of Koos Maat via 0183-563 362 of 06-2723 6372 of koosmaat@solcon.nl. Deelnemers vertrekken om 08:00 uur in Vianen en om 07:40 uur vanaf NS-station Leerdam.

Doelendienst
10:00, Gorinchem, Theater de Vijfzinnen, Haarstraat 64. Doelendienst. Medewerking verleent Gospelkoor Unlimited. Het thema is 'Liefde die niet loslaat'. De spreker is Martijn Versteeg. De entree is gratis, wel is er een collecte.

'Dag Meneer van Dalen'
14:00, Gorinchem. Toneelgroep Graasland brengt in Theater Peeriscoop de familievoorstelling 'Dag Meneer van Dalen'. Entree 8,50 euro. Info: www.peeriscoop.nl.

maandag 18 februari

Bijbelquiz in Nieuwpoort
19:30, Nieuwpoort. In het Hervormd Centrum wordt de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. Toegang is gratis. Deelnemen kan als team of individueel; alleen komen kijken is ook mogelijk.

dinsdag 19 februari

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Nieuwe gasten zijn welkom.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse taalles aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.00 tot 21.30 uur is er een informatie- en gespreksavond over hoogbegaafdheid.

PCOB Liesveld
19:30, Groot-Ammers, Hof van Ammers. PCOB Liesveld houdt de jaarvergadering. Na de pauze is Mercyships te gast en zijn alle belangstellenden welkom.

Vrouwen van Nu Hoogblokland
19:45, Arkel, De Lingehof. Kim Rijnen en Cora Rikkelman vertellen over het reilen en zeilen van de Dierenkliniek en het dierenasiel. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

woensdag 20 februari

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er een Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Bingo senioren in Arkel
14:00, Arkel. Het ouderencomité in Arkel houdt voor 55-plussers op 20 februari in De Peperhof een bingo. De kosten zijn 5 euro voor vijf rondes (koffie is gratis).

Bingo in Hoornaar
14:30, Hoornaar. Het Ouderen-comité Hoornaar houdt voor 55-plussers een bingomiddag in Het Bruisend Hart. Er zijn prijzen te winnen.

Bingo De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een bingo plaats. Entree voor externen is 3 euro.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Passage Lexmond houdt de jaarvergadering. Er worden jubilarissen gehuldigd en de avond wordt op een ontspannen wijze ingevuld door eigen leden.

donderdag 21 februari

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er het Repaircafé. De speelkamer is er van 15.00 tot 17.15 uur en de bibliotheek is open van 18.30 tot 19.30 uur.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie en/of spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: Dini Resseler, 0184-641769.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Toneelavond bij Passage Giessenburg
19:30, Giessenburg, De Til. In De Til in Giessenburg wordt een Passage-avond gehouden. Deze avond wordt verzorgd door de eigen toneelgroep. Ze gaan het stuk 'Gespuis in het Warenhuis' opvoeren. De koning en koningin brengen een bezoek aan de regio. Zij brengen ook een bezoek aan het warenhuis. Dit is al een publiek geheim in de regio. Cynthia, de manager van de winkel, heeft haar handen vol om alles in goede banen te leiden. Het wordt pas hachelijk als er geruchten gaan dat er een aanslagpleger in de winkel is, maar wie? Entree 5 euro.

Zes keer 'Natuur in de polder'
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard houdt een avond met natuurverhalen. Onder de vertellers is Stijn Philips, bekend van Vroege Vogels en zijn recente project 'een professionele natuurfilm van de Alblasserwaard'. De afgelopen weken is hij veel in de media in beeld geweest om dit van de grond te krijgen. Hij vertoont zijn korte film 'Rammeltijd'. Verder komen aan bod de Avifauna IJsselmonde door Sander Elzeman, de ontdekking van Kamsalamanders bij Gorinchem door Richard Slagboom, een weidevogel inventarisatie door Maarten Aantjes, de ontwikkeling van het natuureiland in de Boezem Kinderdijk door Bastiaan van de Wetering en een terugblik op zeldzame planten in 2018 in de Alblasserwaard door boswachter Jonathan Leeuwis. Inloop is vanaf 19:15 uur.

Open clubavond De Ontspanner
19:30, Schelluinen. Fotoclub De Ontspanner houdt een open clubavond. Deze is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en graag wat meer wil weten over de theorie. Ad van Son van FotoCoaches geeft uitleg over een aantal basisbegrippen van fotografie, zoals sluitertijd, diafragma en lichtgevoeligheid. Er is gelegenheid vragen te stellen. De avond is in het clubgebouw van de IJsclub Schelluinen (Sportlaan 11). De toegang is gratis, aanmelden kan via info@fotoclubdeontspanner.nl.

Passage Groot-Ammers
19:45, Groot-Ammers, Hervormd Centrum. Bij Passage Groot-Ammers is T. Rekelhof te gast en het thema van de avond is: 'De laatste broodvisser van de Westeinderplassen'.

'Geschiedenis van het onderwijs'
20:00, Ameide. De Historische Vereniging Ameide/Tienhoven aan de Lek houdt een lezing in het Stadhuis. Dr. Jacques Dane spreekt over 'De geschiedenis van het onderwijs'.