• Bezoekers bekijken de ontwerpen.
• Bezoekers bekijken de ontwerpen. Foto: Cees van der Wal

Expositie finalisten Waterentree

kinderdijk • De expositie van finalisten prijsvraag Waterentree Kinderdijk is op vrijdag 8 februari geopend door wethouder Bikker van de gemeente Molenlanden. Reacties op de expositie zijn belangrijk voor de gemeente; die worden meegenomen in de uiteindelijke keuze voor een ontwerp.

De expositie is tot en met 17 februari elke middag van 12:00 tot 17:00 uur te bezoeken in Windkracht 4, aan de Molenstraat 236 te Kinderdijk.

Reacties belangrijk

De gemeente vindt het belangrijk te weten hoe de bewoners en andere geïnteresseerden over de plannen denken. De ontwerpen worden daarom tentoongesteld voordat de jury de inzendingen beoordeelt. De reacties neemt de jury mee in de beoordeling, die eind maart plaatsvindt.

In juni 2018 schreef de gemeente Molenlanden een prijsvraag uit voor een innovatieve oplossing die de hoofdentree van het Werelderfgoed Kinderdijk veilig maakt voor iedereen. Uit de 37 visies die voor deze prijsvraag werden ontvangen selecteerde de jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Adri Bom, vijf inzendingen.

Afbeeldingen van de vijf plannen die worden tentoongesteld, zijn te zien op www.hetkontakt.nl/alblasserwaard. Meer informatie over de prijsvraag en het verloop tot nu toe is te vinden op de website www.arch-lokaal.nl.