Afbeelding
Foto:

44 Kilometer per uur te hard op N481

alblasserwaard • Een 21-jarige automobilist uit Streefkerk reed donderdag 44 kilometer te hard op de N481 (Zijdeweg) tussen Oud-Alblas en Streefkerk.

De politie constateerde dat hij 124 kilometer per uur reed, terwijl 80 de maximumsnelheid is. De officier van justitie gaat de hoogte van de straf bepalen voor deze overtreding. De jonge Streefkerker verspeelt ook een punt van zijn rijbewijs.

Er werd daarnaast gecontroleerd op de Middenpolderweg te Streefkerk, de N482 te Wijngaarden, de N481 te Bleskensgraaf en de Spoorweg te Hardinxveld-Giessendam. In totaal werden er 26 bestuurders bekeurd.


Breaksquad in halve finale van Holland's Got Talent

gorinchem/giessenburg • Nadat de Gorcumse breakdance groep BreakSquad door de tv-audities kwam bij het televisieprogramma Holland's Got Talent, zijn ze nu ook door de tussenronde heen en staan zij in de halve finale van het televisieprogramma.

De halve finale wordt uitgezonden op zaterdag 16 februari om 20:00 uur op RTL 4. BreakSquad werkt momenteel zes tot zeven dagen in week zo hard als ze kunnen om dit televisieprogramma te kunnen winnen.

In de tv-auditieronde waren de vier juryleden Dan Karaty, Chantal Jansen, Paul de Leeuw en Angela Groothuizen heel enthousiast over de breakdance groep en vervolgens werd BreakSquad ook nog eens door alle vier de juryleden door gestemd naar de volgende ronde van het televisieprogramma.


DoeMee! op visite in Giessenburg

giessenburg • DoeMee! Molenlanden biedt belangstellenden de gelegenheid om aan te schuiven bij de eerstvolgende fractievergadering, die plaatsvindt op maandag 18 februari om 20.00 uur in de Zoete Hoeffe aan de Bovenkerkseweg 12 in Giessenburg.

Met het label Doe mee! Dichtbij trapt de lokale partij van Molenlanden daarmee een serie aan activiteiten af om de politiek dichter bij de inwoners te brengen. "We komen terug. In ieder dorp en onze stad, in iedere buurt en ieder jaar. Op straat en digitaal." Die belofte deed Doe mee! Molenlanden in de verkiezingscampagne van 2018. "Een mooie uitdaging", volgens Giessenburger en Doe mee!-raadslid Ruud van Rijn: "Maar wel eentje om waar te
maken."

Alle inwoners van Molenlanden zijn welkom op dit factieoverleg op 18 februari. Aan het begin van het overleg is er ruimte om je stem te laten horen. Er is voor Giessenburg gekozen omdat op de agenda van de raadsvergadering van 19 februari het plan staat voor de
ontwikkeling van de Groene Wei in Giessenburg. Voor meer info: www.doemeemolenlanden.nl.