Jan Alting haakt af

nieuwland • Jan Alting is de damcompetitie van NDV afgehaakt in de achtervolging op koploper Pelle Sterk. Alting verloor van Albert van de Berg. Arie de Ruiter is aan een opmars bezig. Ditmaal wist hij Wim 't Lam te verslaan.

Uitslagen: Jan van Haarlem-Aart de Gans 2-0, Jan Alting-Alb. v.d. Berg 0-2, Arie de Ruiter-Wim 't Lam 2-0, Theo Haag-Cees J. de Jong 0-2, Arie Haag-Ko Heikoop 0-2.


Fraaie winst Harm Jan van Rees

brandwijk • In de onderlinge damcompetitie van De Kroonschijf boekte Harm Jan van Rees een fraaie overwinning op Cees Kentie. Van Rees koos voor het ingewikkelde speltype van de opsluiting, waarin Kentie het spoor bijster raakte.

Arie van Genderen was positioneel de meerdere van Dirk Kwakernaak en Johan Stuij hield Jeroen Schakel verrassend op remise.


HTV-duo wint

hoornaar • HTV heeft de uitwedstrijd tegen DFC 4 met 3-2 gewonnen. Een week eerder openden de Hoornaarse tafeltennissers de competitie eveneens met een 3-2 zege, een uitstekend uitgangspunt voor handhaving in de 5e klasse. Tegen DFC won Jonathan de Breejen tweemaal en Tom het Lam één keer. Het dubbelspel was voor de Dordtenaren.


Lekpongers gelijk tegen koploper

ameide • Koploper Pecos had de eerste wedstrijd met 10-0 gewonnen, maar werd een halt toegeroepen door Lekpongers. De Termeise tafeltennissers hielden de opponent uit Oegstgeest op 5-5. Henk de Gans won tweemaal, Erik de Muinck en Matthijs Melkert beiden één keer. Het dubbelspel werd binnengehaald door De Gans/De Muinck. Lekpongers staat nu met Dordrecht 3 gedeeld tweede.


Volley Meerkerk stuurt koploper met nederlaag naar huis

meerkerk • De mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft zaterdag gestunt tegen koploper en streekgenoot OKK 2. Net als in de uitwedstrijd hadden de geelzwarten aanvankelijk geen antwoord op de lastige service van de Hardinxvelders: 14-25 en 13-25. Volley Meerkerk'95 richtte zich echter op, wisselde succesvol en toonde een knap staaltje veerkracht: 25-16, 25-20 en 15-11 (3-2).


Eindelijk beloning voor Triade

nieuwpoort • Het harde werken van Triade werd zaterdag eindelijk beloond. De Nieuwpoortse korfballers wonnen knap met 19-17 van nummer 3 Stormvogels. Punten die zeer welkom zijn in de degradatiestrijd. De zege werd door de groenwitten dan ook uitbundig gevierd.

In een gewijzigde opstelling maakte Triade een gretige indruk. Tegen Stormvogels, dat te kampen had met enkele grieperige spelers, werd de strijd aangegaan. Het spel was bij vlagen slordig, maar de inzet bleek voldoende voor het volle pond.
Komende zaterdag om 16:30 uur speelt Triade in De Reiger de belangrijke thuiswedstrijd tegen rodelantaarndrager Klimop.