Einde zegereeks SteDoCo

hoornaar • In de 'derby' tegen ASWH liep SteDoCo tegen een 0-1 nederlaag op. De Ambachters waren volgens SteDoCo-trainer Gijs Zwaan iets gelukkiger. "De wind speelde ons meer parten dan onze tegenstander. We konden het spel niet maken. Een paar minuten voor tijd had Rensy Barradas de kans om de gelijkmaker te scoren. Direct na rust scoorde ASWH uit een vergelijkbare situatie wel." Zwaan wilde de afwezigheid van topscorer Joran Schröder en Benjamin van Wanrooij niet als excuus aandragen. "Nee, dan zou ik andere jongens tekort doen. Deze nederlaag zat er na een mooie serie een keer aan te komen. Maar het blijft onnodig."


Schelluinen wint ruim in Ambacht

hendrik-ido-ambacht • Op het lastige kunstgras van IFC boekten de pupillen van Philip den Haan een ruime overwinning. "De 1-6 was niet eens geflatteerd. We speelden heel geconcentreerd. Dankzij een tot dat moment onzichtbare Robin Peursem kwamen we op voorsprong, die we kort voor rust via Yousif Ghide wisten te verdubbelen", aldus Den Haan. In de tweede helft zette Peursem de gasten op een beslissende 0-4. Voor de statistieken schoot uitblinker Niels den Haan vanaf elf meter de 0-5 binnen en bracht de Werkendammer niet veel later Roy Stuiver in stelling (1-6).


Arkel neemt ook horde Hardinxveld

hardinxveld • Ondanks lastige omstandigheden ging koploper Arkel toch met drie punten naar huis. Het in opmars zijnde Hardinxveld werd aan de Sluisweg met 0-1 verslagen. "In de eerste twintig minuten hadden we niets te vertellen en had het zomaar 2-0 kunnen zijn. Ik moet mijn ploeg een compliment geven, want we raakten niet in paniek. Mede daardoor kwamen we een tiental minuten voor rust door een goal van Dylan Verschoor op voorsprong. In de tweede helft hadden wij de zijwind mee, maar helaas waren we niet slim genoeg om een grotere uitslag neer te zetten", aldus Arkel-trainer Leon Elands.


Groot-Ammers met de schrik vrij

groot-ammers • Op het eigen Gelkenes boekte Groot-Ammers een benauwde 2-1 zege op Rhelico. "Een verdiende overwinning, we hebben vrijwel alleen op hun helft gespeeld. Maar het was niet goed van onze kant", vond trainer Ferry van Dijk. "We speelden in een te laag tempo en met te weinig energie." Na de 1-0 van Bob van Oosterhout zakte Ammers terug. Rhelico kwam op gelijke hoogte. Kort na het begin van de tweede helft scoorde Jan-Willem Renes en opnieuw liet de thuisploeg de teugels vieren. In de slotfase ontsnapte de thuisploeg aan puntenverlies.


SV Meerkerk thuis onderuit

meerkerk • SV Meerkerk kon de stunt tegen Groote Lindt geen vervolg geven. Alblasserdam was met 1-2 te sterk. "We hadden op twee punten van ze kunnen komen, maar nu zijn het er acht", sipte de van een liesblessure herstellende Gert-Jan Koekkoek. Hij zag zijn medespelers een niet al te beste wedstrijd spelen. Na de 0-1 ruststand liepen de Dammers uit naar 0-2. Pas in de slotfase kwam Meerkerk door een mooi eigen doelpunt terug in de wedstrijd, maar verder kwam de thuisploeg niet.