• Jelle de Wit voorkomt doorbraak Sam Versluis.
• Jelle de Wit voorkomt doorbraak Sam Versluis. Foto: Rick den Besten

Punt helpt VVAC in degradatiestrijd; Ameide heeft er weinig aan

ottoland • VVAC en Ameide konden wel leven met het 1-1 gelijkspel. De Putbewoners zagen al hun concurrenten onderin verliezen, dus de gelijke uitslag werd een pluspunt. Voor Termei betekende het vooral dat ze niet echt om de bovenste posities gaan meespelen.

Vooral VVAC was blij met het punt. "Dit was zwaarbevochten", zag trainer Marten Boverhof, die met wind tegen in de tweede helft met zijn ploeg flink onder druk stond. "Met zulk weer kan je bijna niet voetballen, maar ik denk dat we toch goed met de omstandigheden zijn omgegaan. Ik ben positief over de getoonde weerbaarheid."

Zijn collega Gertjan Westerhout vond dat Ameide maar weinig had aan een punt. "Voor rust deden we het goed. Na de helftwisseling hadden we een ander plan. We wilden niet direct de lange bal hanteren, want dat zorgde voor teveel snelheid. Maar uiteindelijk hebben we nauwelijks op doel geschoten en de kansen die we kregen kwamen vooral tot stand door slecht uitverdedigen van VVAC. We hebben dat niet goed uitgevoerd."

Aanvankelijk startte Ameide ondanks de tegenwind goed aan de wedstrijd. De eerste enorme kans was weliswaar voor VVAC, waarbij Bart Koomans een vrije schotkans kreeg die door een knappe redding van Ruud de Groot over ging. Daarna werden de bezoekers tweemaal gevaarlijk. De defensie van VVAC had het moeilijk met Izak Westerhout en dat leverde Ameide een vrije trap op. Harm Harteveld krulde deze bijna binnen, maar doelman Matthijs de Hoop tikte de bal nog net over de lat.

Rebound

Kort daarna haalde Tom de Kruijk bij een vrije trap van Robin de Jong in één keer uit. De Hoop moest zich strekken maar wist de bal uit de hoek te tikken.

Nadien was het toch vooral VVAC dat met de wind in de rug voor gevaar zorgde. Tom den Besten kreeg een gevaarlijke kans na een mooi één-tweetje met Joran Houweling. De Groot kwam goed uit en bracht redding. Tien minuten voor rust haalde Dennis Vlot maar eens uit. Gedragen door de wind schatte De Groot de bal iets verkeerd in, liet hem ver van zich af stuiten en Koomans schoot de rebound binnen. Vier minuten later was de aanvaller dicht bij de 2-0, maar in een één-op-één situatie schoot hij naast.

Op slag van rust stond het ineens gelijk. Ameide zette op prachtige wijze een aanval op. Robin de Jong zette voor en Sam Versluis jaagde het leer tegen de touwen.

Na de helftwisseling zat het venijn in de staart. Koomans knalde voor open doel onbesuisd over. In blessuretijd zag Martijn van der Zijden zijn schot via de onderkant van de lat het doel verlaten en schoot Versluis een enorme kans voorlangs. Joran Houweling kreeg ook nog een lastige kans, maar zijn inzet ging naast.