Kuikentjesochtend

ameide • Op de Hendrik van Brederodeschool in Ameide wordt op donderdag 21 februari van 09.00 tot 10.00 uur een Kuikentjesochtend gehouden voor kinderen van twee en drie jaar.

Deze ochtend biedt een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het nu precies werkt in de kleuterklas. Ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee vragen stellen en de warme sfeer van de school proeven.


Tafelverkoop in de Oude School

giessen-oudekerk • In de Oude School aan de Oudkerkseweg 18 in Giessen-Oudekerk wordt op zaterdag 16 februari van 09.00 tot 13.00 uur een markt gehouden met boeken, speelgoed, tweedehands kleding en allerlei andere leuke spulletjes. Ook zijn er koffie en broodjes te koop.

Er kunnen nog tafels gehuurd worden om eigen spullen te verkopen: kosten hiervan bedragen 10 euro voor een tafel van 120 bij 80 centimeter. Opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk. Opgeven kan bij Jany Bakker via 0184-615456 of via activiteitencommissie.hggop@gmail.com.


Reanimatiecursus in Nieuwpoort

nieuwpoort • De EHBO vereniging Langerak-Nieuwpoort verzorgt vanaf 21 februari een reanimatiecursus. Voor meer informatie of opgeven: secretariaat.ehbolangeraknieuwpoort@hotmail.com.


Cursus 'Zet je brein in beweging'

hoornaar • GiGa Giessenlanden organiseert in samenwerking met oefentherapeut Constance Vrijhof vanaf donderdag 21 februari een vierweekse cursus RGM. RGM is een oefenmethode waarbij deelnemers met behulp van bewegen en muziek, de conditie van hun lichaam en hersenen stimuleren. RGM is geschikt voor iedereen en in het extra voor mensen met een CVA, MS, NAH, Parkinson of dementie. De cursus vindt plaats op donderdag 21 februari, 28 februari, 7 en 14 maart van 10:30 tot 11:30 uur in Het Bruisend Hart in Hoornaar. De kosten bedragen 30 euro voor de gehele cursus. Meer informatie en/of aanmelden via beweegcoach Stan de Groot: stan.degroot@gigagiessenlanden.nl of 06-22810286.


Hospice Gorinchem zoekt bestuursleden

gorinchem • Hospice Gorinchem is op zoek naar nieuwe bestuursleden.

De meeste aandacht van de vrijwilligersorganisatie gaat uit naar de verzorging van gasten in het hospice en terminaal zieken thuis. Het bestuur werkt nauw samen met de dagelijkse leiding om te komen tot een organisatie die klinkt als een klok. Ook het bestuur, waarvoor drie nieuwe leden gezocht worden, bestaat uit vrijwilligers.
Gefaseerd gaan verschillende leden van het bestuur na vele jaren trouwe dienst de organisatie verlaten. Onder andere voorzitter Dick Roza. Roza: "Met veel plezier heb ik elf jaar de bestuurstaken op me genomen. Maar voor een frisse en goede toekomst van onze organisatie is het nodig de komende jaren bestuurlijk te vernieuwen én te verjongen."

Voor meer informatie:
www.hospice-gorinchem.nl.