Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

'Zo min mogelijk vergaderen achter gesloten deuren'

molenlanden • Fractievoorzitter Joke Stravers van DoeMee! Molenlanden riep de gemeenteraad dinsdagavond op om zo min mogelijk in beslotenheid te vergaderen.
"Onze eerste reguliere raadsvergadering heeft meteen al een besloten deel. Ik snap dat het in dit geval zo moet, maar het is niet onze kleur."
De raad vergaderde besloten over glasvezel en Kinderdijk. "Speciale belangen maken dit nodig", verduidelijkte waarnemend burgemeester Dirk van der Borg. En tot Stravers: "Ongetwijfeld zal de hele raad uw pleidooi ondersteunen."


Steun voor motie signalerend huisbezoek ouderen

molenlanden • Een motie van Jonette Korevaar (CDA) om het signalerend huisbezoek bij ouderen door vrijwilligers ook in Molenlanden voort te zetten, kon dinsdagavond rekenen op raadsbrede steun.
De motie werd mede ingediend door DoeMee!, VVD, CU en Progressief Molenlanden. Ook de SGP sloot zich er bij aan, hoewel Piet de Gruijter zich nog afvroeg: "Moet de gemeente hierin een regierol vervullen? Is het niet beter de uitvoering bij de welzijnsinstellingen neer te leggen?"
"Dat is ook een manier waarop het kan", repliceerde Korevaar. Het college nam de motie over. "Met enthousiasme", beklemtoonde wethouder Lizanne Lanser.


Nog vier raadsleden geïnstalleerd in Molenlanden

molenlanden • Philomeen Breddels (VVD), Mario de Lijster, Curt Roth (beiden DoeMee! Molenlanden) en Herman van der Water (CDA) zijn dinsdagavond geïnstalleerd als raadslid van de nieuwe fusiegemeente Molenlanden.
Zij treden toe tot de raad doordat partijgenoten tot wethouder zijn benoemd. Daarnaast werden nog elf burgerleden van diverse fracties geïnstalleerd.


'Buitengewoon Onderwijs' dankzij samenwerking

bleskensgraaf/sliedrecht • De scholen voor speciaal onderwijs SBO De Akker en SO De Rank uit Sliedrecht werken samen met Stichting Zorgboeren Zuid-Holland om 'Buitengewoon Onderwijs' te bieden. Het onderwijs gaat gegeven worden op zorgboerderij Care for You in Bleskensgraaf.
Het traject 'Buitengewoon Onderwijs' gaat van start als pilot en heeft als doel om uitval van leerlingen in het onderwijs te voorkomen en leerlingen die reeds zijn uitgevallen weer terug te laten keren naar het onderwijs. De leerlingen volgen het onderwijs gegeven door de docenten zoals ze gewend zijn, alleen dan op een andere locatie én met ondersteunende begeleiding.
De locatie waar het onderwijs gegeven wordt, is op zorgboerderij Care for You in Bleskensgraaf. En de begeleiding wordt geboden door zorgprofessional Yvonne Wemmenhove. Uitgangspunt van deze samenwerking is dat de school verantwoordelijk is voor het onderwijs en de zorgboerderij en de stichting verantwoordelijk zijn voor de ondersteunende begeleiding. Uniek hieraan is dat iedereen zich bij zijn eigen expertise houdt om zo de leerlingen op de best mogelijke en passende wijze onderwijs te kunnen bieden.