• Een tekening van J.W. Ooms van Brandwijk.
• Een tekening van J.W. Ooms van Brandwijk. Foto: aangeleverd

Nieuwe tentoonstelling Oomskamer

bleskensgraaf • In de Oomskamer van museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf is tot en met 1 juni een nieuwe expositie met tekeningen en aquarellen van J.W. Ooms te zien.

Op 1 januari 1986 werden zeven zelfstandige gemeenten samengevoegd tot de nieuwe gemeente Graafstroom. Deze plaatsen (Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Wijngaarden) waren bij uitstek de plaatsen waar de schrijver en schilder J.W. Ooms zijn inspiratie heeft opgedaan. Veel van zijn boeken spelen zich af in deze regio en ook heeft Ooms honderden schilderijen gemaakt die de plekken van de streek weergeven.

Tot en met 1 juni is de nieuwe expositie in de Oomskamer te zien. De boeken van Ooms die de Alblasserwaard als decor hebben en een groot aantal tekeningen en aquarellen uit de streek treffen de bezoekers in de Oomskamer aan.

Van vrijwel alle schilderijen is de juiste locatie bekend. Van een paar schilderijen is dit niet het geval. Het publiek wordt gevraagd hierin mee te denken.

Openingstijden

De Oomskamer in museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro. Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen op afspraak; contact opnemen kan via 0184-641629 of 0184-422749. Voor meer informatie: www.jwooms.nl of


q www.binnenwaard.nl.