• De monumentale boerderij aan de Graafdijk-Oost.
• De monumentale boerderij aan de Graafdijk-Oost.

Brandweer voorkomt brand boerderij

molenaarsgraaf • Het snelle optreden van de vrijwillige brandweer van Brandwijk/Molenaarsgraaf voorkwam dat donderdagochtend de witte, rietgedekte monumentale boerderij in Molenaarsgraaf in vlammen opging.

"Een dikke pluim voor de brandweer", benadrukken de eigenaren Marlies en Arie Bol van de woonboerderij aan de Graafdrijk-Oost.

Vreemde geur

"Donderdagochtend rook ik een vreemde geur en zag ik dat er rook uit de meterkast kwam", vervolgt Marlies Bol. "Ik heb de hond gepakt, ben naar buiten gegaan en heb 112 gebeld. De politie was er als eerste, heel snel. Kort daarop de brandweer."

Snel en zorgvuldig

De meterkast in de rietgedekte boerderij aan de Graafdijk-Oost 16 bleek in brand te staan. "De brandweer ging snel, maar zorgvuldig te werk. Geen onnodige schade, rustig en beheerst", vervolgt Marlies Bol over het werk van de brandweer.

"Zij hadden het vuur snel onder controle, maar ze namen geen risico. Uitgebreid werd onderzocht of er echt geen uitbreiding was van de brand richting de rieten kap."

Dankbaar

Het echtpaar Bol is ervan overtuigd dat dankzij het goede optreden van de brandweer veel erger is voorkomen.

"Het scheelde weinig of we hadden de schitterende boerderij, waar we precies een jaar trotse eigenaar van zijn, in vlammen op zien gaan. We zijn de brandweer dan ook meer dan dankbaar voor hun snelle professionele optreden."