Alzheimer Nederland zoekt coördinator

noordeloos • Vanwege het vertrek van de huidige coördinator is Alzheimer Nederland op zoek naar een organisator, die de contactpersoon wil zijn voor de collectanten in Noordeloos. Zonder coördinator is deze collecte, die van 9 tot 14 november dit jaar wordt gehouden, niet mogelijk. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de voorzitter van de regio Drechtsteden-Alblasserwaard van Alzheimer Nederland via 0183-581331 of mrarieslob@hetnet.nl.


NPV jaarvergadering

nieuwland • NPV Zederik houdt op 19 februari vanaf 20.00 uur haar jaarvergadering in Het Brandpunt aan de Torenstraat 1 in Nieuwland. Het thema is 'Rouw en verlies'. De inleiding zal zich met name richten op verlies door de dood, maar bevat inzichten en handvatten die ook herkenbaar zijn en van toepassing bij andere vormen van verlies. Aan bod komen: Rouwfasen en rouwtaken. Rouw beïnvloedt de mens op verschillende levensterreinen: lichamelijk, emotioneel, geestelijk, verstandelijk en sociaal. Het thema zal behandeld worden door Marian Leenman. Zij is maatschappelijk werker bij het Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (DMW).


Thema-avond over dementie

gorinchem • In gemeenschapshuis De Bogerd aan de Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem wordt op donderdag 14 februari vanaf 19.30 uur een Alzheimer Café gehouden over het thema 'Is het dementie?'.

Huisarts Albert Jan Schulte gaat op deze avond met bezoekers in gesprek over dementie. Hij gaat in op vragen wanneer het dementie is en welke vormen er zijn.


Oud papier

lexmond • Er wordt oud papier opgehaald op woensdag 13 februari. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Workshop Zorg de Baas

ottoland • Op maandag 18 februari start in Ottoland een workshop, bestaande uit meerdere bijeenkomsten, voor mensen die zorgen voor een naaste. Dit kan bijvoorbeeld een (schoon)ouder zijn, een partner of een kind. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen sociaal team Molenlanden en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De workshop bestaat uit zes bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst in het Huis van de Waard, A 94 in Ottoland.

Er is aandacht voor onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van uw omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. De bijeenkomsten vinden plaats op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur op de volgende dagen: 18 en 25 februari, 4 en 25 maart, 1 en 8 april. De terugkombijeenkomst is op 24 juni.

De kosten van de workshop bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal. Voor meer infromatie of aanmelding: 088-751500 of sociaalloket@jouwgemeente.nl.