SteDoCo wint topper in Noordwijk

noordwijk • Zonder de vanwege familieomstandigheden afwezige hoofdtrainer Gijs Zwaan boekte SteDoCo een prachtige overwinning tegen titelkandidaat Noordwijk. "Een teamprestatie", beoordeelde Johan van der Werken, lid van de Hoornaarse TC. "Noordwijk was 26 wedstrijden ongeslagen, dat zegt genoeg. De eerste helft was van beide kanten heel goed. Met een prachtige goal van Vincent Verheul kwamen wij op voorsprong. In de tweede helft speelden zij nog meer de lange bal op hun lange mensen. Het leverde wat kansen op en zelfs een bal op onze kruising. Maar met de counter waren wij ook gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer en dus werd Vincent Verheul de matchwinner.


Streefkerk onderuit bij SVW

gorinchem • Streefkerk en SVW waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Maar in deel twee maakten de streepjes het verschil. "Een lobje van Andy van Vugt stuiterde op het harde kunstgras net over het doel van SVW, maar dat was eigenlijk onze enige noemenswaardige kans", zag Streefkerk-trainer Raymond Sponselee. "SVW kwam in de tweede helft terecht op voorsprong en verdiende de zege. Volgende week wacht De Zwerver thuis, ik hoop op een stunt net als in Kinderdijk."


SV Meerkerk stunt tegen Groote Lindt

zwijndrecht • Op een slecht bespeelbaar veld 3 zorgde laagvlieger SV Meerkerk voor een regelrechte stunt tegen Groote Lindt. Met een doelpunt in de slotminuut werden de meer dan welkome drie punten meegenomen naar de Alblasserwaard. "Het was overduidelijk, Groote Lindt wilde voetballen. Het hoofdveld was vanwege een niet goed werkende drainage niet goed genoeg bevonden, maar een veldje achteraf was niet veel beter en heel erg zompig. Ze kwamen bedrogen uit", kon SV Meerkerk-trainer Gerrie Schaap zijn lach niet onderdrukken. "We speelden iets behoudender, met twee spitsen en vijf man op het middenveld. Het voor SV Meerkerk vertrouwde systeem en het werkte. Via Sander Slomp kwamen we kort voor rust op voorsprong. Uit een penalty kwamen zij langszij. Op het eind wisten we met een snelle counter toch aan het langste eind te trekken, door weer een goal van Sander."


Ameide wint van acht Unitassers

ameide • Ameide had zijn handen vol aan het uiteindelijk met acht spelers eindigende Unitas. Sam Versluis scoorde een kleine tien minuten voor tijd pas de bevrijdende 2-1 voor de ploeg van trainer Gert-Jan Westerhout. "Het begin van de eerste helft was niet goed. We leden teveel balverlies en de passes waren verre van zuiver. Toen na 20 minuten en een 0-1 achterstand de eerste Gorcumse rode kaart viel, kregen we iets meer ruimte en tijd om te voetballen", zag Westerhout, die zijn manschappen toeschreeuwde het geduld te bewaren. Het veld werd groter en het baltempo werd door Ameide opgevoerd. Ook in de tweede helft. "De eerste kansen werden gemist en ik zag de eerste kopjes naar beneden gaan. Gelukkig scoorde Sam Versluis halverwege de tweede helft wel. Het aangeslagen Unitas verloor vervolgens nog twee spelers. Met goed positiespel wisten we de ruime overtalsituatie te benutten. Sam scoorde zijn tweede en we wisten de zege veilig te stellen."