HSSC'61 in top-4 na late zege op Sparta'30

hei- en boeicop • In de subtop van de 3e klasse D deed HSSC'61 tegen concurrent Sparta'30 met een late 3-1 overwinning prima zaken. Omdat ook NEO'25 verloor, staat HSSC'61 op een keurige vierde plek.

Over negentig minuten deden beide ploegen op Het Plein weinig voor elkaar onder. Maar dat was slechts een gemiddelde. De eerste helft was voor de gasten, na rust was de thuisploeg een stuk beter. Sparta'30 raakte voor rust liefst drie keer de paal en HSSC-doelman Niek de Vos redde op een kopbal van dichtbij prima. HSSC'61 had weinig in te brengen, maar was wel twee keer dicht bij een doelpunt. Na een actie van Frank de Goeij kwam Nicky van Dam een teenlengte te kort. Een doelpunt van Bas Scheenhart werd wegens buitenspel geannuleerd. Een kleine vijf minuten voor rust kwamen de gasten via een prima goal van Anrico Visser op een op dat moment dik verdiende 0-1 voorsprong. Na rust tapte de thuisploeg heel duidelijk uit een ander vaatje. Als heel snel maakte Nicky van Dam de gelijkmaker. Daarna was het vooral de thuisploeg die aandrong, maar het duurde nog heel lang voor er weer een treffer viel. Vijf minuten voor tijd werd Kees van den Berg in zijn rug gelopen en ging de bal op de stip. Koen Looy maakte zijn naam als specialist waar door onberispelijk raak te schieten. Een minuut voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een schitterende actie en voorzet van Lucas van Dam kopte Bas Scheenhart de 3-1 binnen.