Gedecideerde zege Pelle Sterk

nieuwland • In de damcompetitie van NDV won titelverdediger Pelle Sterk gedecideerd van zijn naaste concurrent Alb. van de Berg. Jan Joost de Jong klopte Aart de Gans en verliet hierdoor de laatste plaats.

Uitslagen: Pelle Sterk-Alb. v.d. Berg 2-0, Ko Heikoop-Ton van Beuzekom 2-0, Aart de Gans-Jan Joost de Jong 0-2, Cees J. de Jong-Bert Kooij 1-1, Arie Haag-Jan Alting 1-1, Theo Haag-Jan W. van Kekem 2-0, Wim 't Lam-Harry Kramer 1-1.


Boot en Rutgers ontsnappen

giessenburg • De SC Giessen en Linge-schakers Louis Rutgers en Henk Boot hadden op een gedenkwaardige schaakavond een engeltje op hun schouder. Rutgers en Boot ontsnapten tegen respectievelijk Mark Couwenberg en Bram Capelle en kwamen op miraculeuze wijze toch nog tot winst. Hans Karelse en Eddy Korevaar leverden een meeslepend gevecht, dat in het eindspel overtuigend door Korevaar werd gewonnen.

Uitslagen interne competitie: Jaco Vonk-André van Wingerden 1-0, Hans Karelse-Eddy Korevaar 0-1, Jeroen Brandsma-Arjan Uittenbogaard 0-1, Jan Post-Bert van Geldere 0-1, Bert van Hees-Wim Rietveld 0-1, Wim Deurloo-Hans Kooy 0-1, Louis Rutgers-Mark Couwenberg 1-0.

Bekercompetitie: Chris Tromp-Rob van Driel 1-0, Henk van der Hoek-Tony Else 0.5-0.5, Bram Capelle-Henk Boot 0-1.


Volley Meerkerk lonkt naar top-3

meerkerk • Onder leiding van de ervaren interim-coach Saskia Lagendijk won de mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk met 1-3 van VC WIK 5. Hierdoor staan de geelzwarten nog slechts twee punten achter de nummer 3. Dankzij slim spel en ietwat geluk gingen er vier punten mee naar Meerkerk: 21-25, 25-22, 21-25 en 19-25.


Prima start Lekpongers

ameide • Lekpongers is de nieuwe tafeltenniscompetitie goed gestart met 2-8 overwinning op Flamingo's uit Gouda. Henk de Gans scoorde een hattrick, Erik de Muinck eveneens (mede door de blessure van een tegenstander) en Matthijs Melkert was goed voor één punt. De Muinck en Melkert wonnen ook het dubbelspel.


Lot Kroonschijf DZ aan zijden draad

brandwijk • In de nationale hoofdklasse hebben de dammers van Kroonschijf Denk en Zet ook hun voorlaatste wedstrijd niet tot een goed einde weten te brengen. Uit bij kampioenskandidaat Heijmans Excelsior in Den Bosch werd met 14-6 verloren. De wedstrijd begon niet verkeerd met remises van Mari Dame en Wim Kalis. Daarna liepen Dirk Kwakernaak, Peter de Hek en Harm Jan van Rees tegen een nul op. Teus Stam bracht de achterstand met een prima zege terug tot 4 punten. Met remises van Cor Westerveld en Ad de Hek bleef die marge intact. Het waren de twee speciaal voor deze wedstrijd uit Wit-Rusland en Oekraïne ingevlogen dames van Heijmans die de Alblasserwaarders definitief de das om deden: Peter Hartog en Piet Trapman verdedigden zich meer dan 5 uur, maar moesten uiteindelijk buigen voor het scherpzinnige positiespel van de grootmeesters Fedorovich en Motrichko.