Mentale opkikker Veen

veen • De snaar stond strak gespannen zaterdag bij Achilles Veen na de roerige week met het wegsturen van trainer Giovanni Franken. De 4-2 winst tegen concurrent Capelle in de gevarenzone zorgde dan ook voor een mentale opkikker.

Even leek het erop dat de oude tijden terug waren op De Hanen Weide. De cruciale winst tegen Capelle werd uitbundig gevierd met een kratje bier en het lijflied 'My little Lady'. De wederopstanding was Johan van Bijsterveld in zijn oude rol als trainer ook goed bevallen. "Het was een lastige week plus een moeilijke wedstrijd ten aanzien van de positie op de ranglijst", aldus Van Bijsterveld, die voorlopig de honneurs waar moet nemen bij de hoofdmacht van Achilles Veen. "Ik heb getracht de rust te bewaren en de focus op deze wedstrijd gelegd", zag de coach het voetbal weer langzaam terugkeren. "Dat heeft zich uitbetaald", kon de coach met de 4-2 winst stellen . "Ik ben blij voor de jongens en we slaan nu een gat met Capelle. Het belang van de club stond voorop en dat zag je terug. In deze situatie is er niets beter dan om te winnen; hier kunnen we vertrouwen uit putten."

Achilles Veen liet in de beginfase tegen Capelle wel zien dat het vertrouwen broos was. Passes kwamen niet aan en veel overtuiging was niet zichtbaar. Na tien minuten leek de thuisploeg wel de score te openen, maar keeper Bradly v/d Meer redde knap op de inzet van Sem v/d Pijl. Halverwege de eerste helft schoot Van der Pijl op aangeven van Sen Aerts wel de 1-0 binnen. Zwak verdedigen resulteerde vijf minuten voor de rust echter in de gelijkmaker voor Capelle. Bram de Bruin kreeg de vrijheid om uit te halen voor de 1-1. Pal op het rustsignaal liet Thomas de Man de thuisclub toch met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken met de 2-1.

Na de rust oogde het zelfvertrouwen wat beter. Binnen drie minuten werd Ilias Zaimi onderuit gehaald. Vanaf elf meter voltrok Zaimi zelf het vonnis met de 3-1 en twintig minuten voor tijd fleurde Sen Aerts de score op naar 4-1. Daarmee was het echter nog niet gebeurd. Zes minuten later scoorde Capelle middels ex- Kozakken Boys Julian Agatowski de 4-2 en sloeg de onzekerheid toe. Een rode kaart (twee keer geel) voor Sezer Sulun hielp daarbij ook niet. Philippe den Hartog schoot een prima mogelijkheid net voorlangs en een vrije trap van Bram de Bruin zeilde rakelings naast. Daarmee had Achilles Veen de cruciale winst binnen. Met de driepunter steeg Achilles Veen naar de tiende plaats op de ranglijst.