NPV jaarvergadering

nieuwland • NPV Zederik houdt op 19 februari vanaf 20.00 uur haar jaarvergadering in Het Brandpunt aan de Torenstraat 1 in Nieuwland. Het thema is 'Rouw en verlies'. De inleiding zal zich met name richten op verlies door de dood, maar bevat inzichten en handvatten die ook herkenbaar zijn en van toepassing bij andere vormen van verlies. Aan bod komen: Rouwfasen en rouwtaken. Rouw beïnvloedt de mens op verschillende levensterreinen: lichamelijk, emotioneel, geestelijk, verstandelijk en sociaal. Het thema zal behandeld worden door Marian Leenman. Zij is maatschappelijk werker bij het Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (DMW).


Bijeenkomsten lotgenotengroep partnerverlies

hoornaar • In Hoornaar start op dinsdag 19 februari een lotgenotengroep partnerverlies voor inwoners van Molenlanden. Verlies van je partner is een ingrijpende gebeurtenis, zo redeneert de gemeente. Lotgenoten kunnen elkaar helpen. In Molenlanden start daarom vanaf februari een lotgenotencontactgroep voor partnerverlies. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 19 februari, maandag 25 februari, de dinsdagen 5, 12, 19 en 26 maart en 2 april, telkens van 14.30 tot 16.30 uur. Inwoners van Molenlanden kunnen zich aanmelden bij het Sociaal Team via 088-7515000 of sociaalloket@jouwgemeente.nl.


Playmobil in het pastoraat

goudriaan • Hermineke Vonk verzorgt binnenkort cursussen over de mogelijkheden om het werken met beeldtaal te gebruiken binnen het pastorale gesprek. Op de woensdagen 20 februari en 20 maart wordt enerzijds de theorie en visie achter het werken met poppetjes besproken en daarnaast wordt zelf ervaren hoe dit landt. De dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur en geheel verzorgd. Kosten bedragen 95 euro. Voor meer informatie: www.hermineke.nl/activiteiten/playmobile/playmobile-in-het-pastoraat/.