vrijdag 25 januari

'Ester, een Perzisch sprookje'
20:00, Gorinchem. Kees Posthumus en Henk van Glabbeek nemen de aanwezigen in De Heul, Nieuwe Hoven 141, mee in dit Bijbelverhaal. Entree 10 euro. Opgeven: vt.pkngorinchem@gmail.com.

'Paulus'-concert in Gorinchem
20:00, Gorinchem, Grote Kerk. COV Gorkum voert het oratorium 'Paulus' op. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Voor meer informatie: www.covgorkum.nl.

Helge Slikker in 't Pand
20:30, Gorinchem. Helge Slikker brengt de voorstelling 'As' in Theater 't Pand. Tijdens het theatrale concert maakt het publiek een muzikale reis over IJsland. Entree 10 euro.

zaterdag 26 januari

Goede Doelen Winkeltje open
9:00, Meerkerk. Het Goede Doelen Winkeltje aan de Zouwendijk 53 is open tot 12.00 uur. Klanten zijn welkom om een keuze te maken uit de vele tweedehands artikelen of een kop koffie te drinken.

Schooldamfinale Molenlanden
10:30 uur, Goudriaan, De Multistee - Eerste schooldamfinale Molenlanden. Deelname door 20 viertallen van negen verschillende scholen.

Spelletjes-avond in dorpshuis Ottoland
20:00, Ottoland. Oranjevereniging Beatrix houdt in het dorpshuis, na het grote succes tijdens de feestweek, weer een Spelletjes-avond. De zaal is om 20.00 uur open. Om 20.30 uur wordt een film van de feestweek vertoond. Het spelen van de spellen start om 21.00 uur. Op het programma staat onder meer sjoelen, darten en klaverjassen, maar ook kunnen er zelf spellen meegenomen worden.

Arie & Silvester in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Arie en Silvester zijn terug met de voorstelling 'Wie­?'. Na jaren weer samen op de planken met fijn oud materiaal. Flink afstoffen en een nieuwe jas er omheen. De heren gaan te keer als nooit tevoren. Inhoud wordt vakkundig plat gestampt, theaterwetten met vuile voeten getreden en nuance keihard kapot gebeukt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: oude wijn door oude zakken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Entree €23,66 / €22,16. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Marlon Kicken in de lift
20:30, Gorinchem. Cabaretier Marlon Kicken voert de voorstelling 'Marlon Kicken in de lift' op in Theater 't Pand. Met een humoristische blik becommentarieert de goedlachse Brabander de wereld om zich heen. Entree 10 euro.

The Bleaks in Het Wapen
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Spijkerjassenrock, lyrische meezingers, foute dansklappers, en rammende kneiterhits. Dat is kort samengevat het repertoire van The Bleaks. Entree 4 euro voor leden van vestzaktheater Biggelmee en 8 euro voor ieder ander.

Dennis Stennis Band in PoGo
21:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. De Dennis Tennis Band treedt op in Podium Gorinchem. De bandleden brengen een repertoire waarin invloeden va onder meer Scorpions, Foreigner, Brian Adams en Bon Jovi duidelijk herkenbaar zijn.

Gorcum Live Blues: Wildmen Bluesband
21:15, Gorinchem. De Wildmen Bluesband treedt op tijdens Gorcum Live Blues, aan de Vissersdijk 30. Deuren open om 20.30 uur. Entree 4 euro. Info: gorcumlive.nl.

zondag 27 januari

Concert Jesse States in Peeriscoop
16:00, Gorinchem. Jesse States speelt in Theater Peeriscoop. Jesse heeft in vele bandjes in Gorinchem als drummer gefungeerd. Hij bezingt zijn innerlijke wereld met een donkere stem. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met hapjes klaar. Kaarten zijn te bestellen via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Taizéviering in Noordeloos
18:30, Noordeloos, Veder van Hobokenstraat 15e. In de Ontmoetingskerk is er een Taizéviering, geïnspireerd op de vieringen van de oecumenische broedergemeenschap in het Franse Taizé. Kenmerkend zijn de karakteristieke liederen op korte teksten, de verstilling en het accent op meditatie en aanbidding.

maandag 28 januari

PCOB Giessenlanden
14:00, Hoornaar. PCOB Giessenlanden houdt een bijeenkomst. De deelnemers wacht een muzikale verrassing van een combo onder leiding van Martin Klop uit Giessenburg, waarna de tweejaarlijkse verloting wordt gehouden. Ook niet-leden zijn welkom.

dinsdag 29 januari

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een praatje en een kop koffie of thee.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Pannenkoeken eten in De Zes Molens
12:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een winterse pannenkoekenmiddag plaats. Voor 8,50 euro kunnen deelnemers pannenkoeken eten, met keuze uit boerenjongens, spek of appel. Reserveren kan bij de medewerkers van het restaurant of telefonisch via 0184-678043.

Nieuwjaarsbingo in Pand 83
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Nieuwjaarsbingo, waarbij prijzen zijn te winnen. Daarnaast tot 16.30 uur een inloop voor koffie, thee en een praatje.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Concert in kerk Giessen-Oudekerk
19:30, Giessen-Oudekerk, hervormde kerk COV Laudate, VE Cantate, Klaas Fraanje, Arjan Versluis en Niels Kuijers geven een concert. Het thema is 'Muziek die mensen raakt'. Entree 5 euro.

Film 'Foxtrot' in 't Pand
20:15, Gorinchem. In het filmhuis van Theater 't Pand wordt de film 'Foxtrot' vertoond. Kort nadat Michael en Dafna te horen hebben gekregen dat hun zoon Jonathan is omgekomen, blijkt het te gaan om een andere soldaat met dezelfde naam. Michael, zelf een getraumatiseerde oorlogsveteraan, eist dat het leger zijn zoon zo snel mogelijk naar huis stuurt. Ondertussen probeert Jonathan met zijn kleine eenheid de monotonie van de grensbewaking te doorbreken met het maken van illustraties.

woensdag 30 januari

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:00, Ameide, gebouw De Hoven. Jaarvergadering. Aansluitend laat Anja van der Grijn filmbeelden zien van Ameide en omstreken. Ook niet-leden zijn welkom.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Senioren naar De Grote Avond
19:30, Molenaarsgraaf. Stichting SeniorenWelzijn nodigt senioren uit Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden uit voor De Grote Avond, welke wordt verzorgd door Lia Verheul met 'De Vrolijke Noot'. Ze haalt herinneringen naar boven bij de ontruiming van een oude zolder en zingt liedjes. Zaal open om 19.00 uur in De Schommel, Van Arkelstraat 13A.

Vrouwen van Nu Lexmond
19:45, Lexmond, Huis Het Bosch. Vrouwen van Nu afdeling Lexmond houdt de algemene ledenvergadering. Aansluitend vertelt Arie Bassa over de stichting Boerderij & Erf.

Verrassingsfilm Wout Slob Hoornaar
20:00, Hoornaar. De Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos heeft een verrassingsfilm, gemaakt door Wout Slob, op het programma staan. De aanvang is 21.00 uur. De film wordt vertoond na de pauze na de algemene ledenvergadering. Ook niet-leden zijn welkom. Deze avond wordt gehouden in Het Bruisend Hart. De ledenvergadering start om 20.00 uur.

Try out 'Zet aan!' van Broeders
20:30, Gorinchem. In Theater Peeriscoop brengt Broeders - de broers René en Jelle Hendriks de try out van hun eerste voorstelling 'Zet aan!'. De twee cabaretiers vertellen over het beter benutten van de potentie van het leven. Verhalen, muziek en zaalparticipatie wisselen elkaar in hoog tempo af.

donderdag 31 januari

Jeroen van Merwijk met Lucky
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jeroen van Merwijk brengt zijn programma Lucky. Jeroen van Merwijk is de ongekroonde koning van het uitgestelde afscheid. Al twee keer zei hij de planken vaarwel, al twee keer kwam hij op zijn schreden terug. Lucky is zijn nieuwe theaterleven. Want Lucky zegt: Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij. De tijd is rijp voor Lucky. Entree €19,54 / €18,04. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Tot 16.30 uur inloop voor koffie, thee en een praatje.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30. Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, sjoelen. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: Dini Resseler, 0184-641769. Info: www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is er schaken voor groep 5 tot en met 8. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

zaterdag 2 februari

Boekwinkeltje extra open
10:30, Giessenburg, Dorpsstraat 55. Het tweedehands boekenwinkeltje is extra open tot 15.30 uur.

Levenslied 2.0 speelt Psalmen 2019
20:00, Gorinchem. De band Levenslied 2.0 brengt in Theater De Vijfzinnen een voornamelijk Nederlandstalig programma van psalmen. De vijf zangers en een band zingen en spelen naast eigen arrangementen ook uitvoeringen van onder meer The Psalm Project en Psalmen voor Nu voorbij. Kaarten kosten 14,50 euro. Info: denieuwedoelen.nl.