Reumafonds zoekt collectanten

ameide/tienhoven • Voor de jaarlijkse reumacollecte, die gehouden wordt in de week van 18 tot en met 23 maart, zijn nog collectanten nodig in Ameide en Tienhoven. Aanmelden kan bij Teunie Versluis via 06-23307643 of artevers@hotmail.com.


Ledenvergadering Oranjevereniging

giessen-oudekerk • Vrijdag 25 januari houdt de Oranjevereniging van Giessen-Oudekerk haar jaarlijkse ledenvergadering in café-restaurant Olt-Ghiessen.
De avond vangt aan om 20.00 uur. Op de agenda staat het financieel verslag en de bestuursverkiezing. Aftredend en herkiesbaar zijn Peter van Someren, Leo de Bruin en Menno van Harten, aftredend en niet herkiesbaar zijn Dirk-Jan de Kock en Marcel Roos. Ook wordt het jaarprogramma ter goedkeuring voorgelegd aan de leden. Dit omvat Koningsdag en de feesttent in september. Aan het eind van de vergadering is een gratis verloting. Niet-leden die lid willen worden, zijn ook welkom.


Vier exposities

regio • Diverse kunstenaars tonen tot half april hun kunstwerken op diverse locaties in de regio.
Ada Blok exposeert met haar schilderijen in 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland. De tentoonstelling met herkenbare vorstellingen is dagelijks te bezoeken. Susanne Spoor uit Meerkerk exposeert in de Strevenaer in Streefkerk. Zij is werkzaam als grafisch vormgever en laat in haar werken zien hoe je gevormd wordt, emoties en groei in het leven. Deze expositie is te bezoeken in overleg. Teuny Bakker exposeert met textiel en diverse handwerktechnieken in de Schaapskooi in Ottoland, die van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend is. Eefke Vel Tromp exposeert haar schilderijen in zalencentrum De Parel aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: www.goedgezien-goedbekeken.nl.


Dienst voor mensen met beperking

groot-ammers • De Commissie Aangepaste Kerkdiensten van Sien (voorheen Philadelphia) organiseert op zondag 10 februari om 15.00 uur een kerkdienst voor mensen met een beperking. Deze dienst zal gehouden worden in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat 8 te Groot-Ammers. Voorganger is ds. J.W. Verboom en het orgel wordt bespeeld door Martijn Borsje. Voor verdere informatie: Corry den Otter via 06-23620694.


Erwtensoepactie Gereformeerde Kerk

giessenburg • De Gereformeerde Kerk van Giessenburg houdt zaterdag 2 februari weer een erwtensoepactie. Deze wordt huis aan huis verkocht. Een liter vers bereide soep kost 2,50 euro en de rookworst kan men er los bij kopen voor 2 euro. Men kan de soep ook ophalen tussen 08.00 en 11.00 uur aan de Hoefweg-West 3.


Open repetitieavond His Inspiration

meerkerk • Interkerkelijk gemengd koor His Inspiration houdt op donderdag 31 januari van 20.00 tot 22.00 uur een open repetitie in het gebouw aan de Burg. Sloblaan 23 in Meerkerk. Belangstellenden tussen 16 en 50 jaar zijn welkom. Voor meer informatie: www.hisinspiration.nl.