Prijswinnaars van de Mammoetpuzzel

alblasserwaard • De prijswinnaars van de Mammoetpuzzel, die in de Kerstbijlage van Het Kontakt heeft gestaan, zijn bekend. De eerste prijs (100 euro) was voor Middelkoop uit Hei- en Boeicop. De tweede prijs (75 euro) was voor Donker uit Groot-Ammers. De derde prijs (50 euro) ging naar Van der Vlist uit Giessenburg en de vierde prijs (25 euro) was voor De Jong uit Wijngaarden. De prijswinnaars zijn reeds op de hoogte gesteld en het geld is overgemaakt. De oplossing van de puzzel was: 'Het is Kerstmis als we het vuur van de gastvrijheid brandend houden'.


Commissaris van de Koning verhuist naar Ameide

ameide • Hans Oosters, vanaf 1 februari de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, gaat in Ameide wonen.
Hans Oosters is de opvolger van VVD'er Willibrord van Beek, die op 1 februari met pensioen gaat. Aan de Voorstraat 5 in Ameide heeft hij een historisch pand gekocht. "De heer Oosters verwacht komende zomer met zijn gezin naar de door hem aangekochte woning in Ameide te verhuizen", laat een woordvoerster van de provincie weten. Het gerucht ging dat de provincie het karakteristieke woonhuis gekocht had. Dit klopt niet. "De provincie kent sinds 1954 geen ambtswoning meer." Bijzonder is dat het pand, het Waterschapshuis, jarenlang al in 'overheidsdienst' was. Het werd in 1760 aangekocht door het toenmalige Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en destijds grondig verbouwd. Het huis is een Rijksmonument.


Wegkantradars vernield

lexmond • Aan de Oude Rijksweg tussen Vianen en Lexmond zijn afgelopen week twee zogeheten wegkantradars vernield. De radars zijn onlangs opgehangen op verzoek van de omwonenden, omdat er veel zorgen zijn over het verkeer op de Oude Rijksweg en de snelheid waarmee gereden wordt. Ze zijn bedoeld voor onderzoek en niet om verkeersovertredingen te flitsen. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Contact opnemen kan via 0800-8844 of online.