• De stickers werden huis-aan-huis uitgedeeld.
• De stickers werden huis-aan-huis uitgedeeld. Foto: Anne Marie Hoekstra

Kinderen Giessen-Oudekerk gaan huis-aan-huis:

Stickeractie voor verkeersveiligheid

giessen-oudekerk • De jongste kinderen van openbare basisschool Giessen-Oudekerk zijn vrijdagochtend het dorp doorgegaan om stickers uit te delen aan inwoners van het dorp. Het is de bedoeling dat alle inwoners de 30-kilometerstickers op hun kliko's plakken.

Enthousiast stapten ze vrijdagochtend de kou in voor hun verkeersactie: Dex (6), Jill (6), Eva (7), Milou (7) en Fabienne (5) met juf Ilse Hagoort. Eva weet waarom ze in actie komen. "De mensen rijden te hard." Juf Ilse vult aan: "Vooral op de doorgaande weg door het dorp wordt hard gereden. Juist als de mensen uit hun werk komen, spelen kinderen buiten. Het is gevaarlijk."

Versterking

De kinderen kregen versterking van de wethouders Johan Quik en Bram Visser. De Giessen-Oudekerkers die vrijdagochtend niet thuis waren en nog geen sticker ontvangen hebben, krijgen er de komende dagen alsnog een.

Leden van de Dorpsraad Oudkerks Belang maken de bezorgklus af. De dorpsraad voert de campagne samen met de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de gemeente Molenlanden, politie en Veilig Verkeer Nederland.

Brief dorpsraad

In een begeleidende brief legt de dorpsraad aan inwoners uit wat de bedoeling is: 'Door de stickers op uw kliko's te plakken, draagt u bij aan een verkeersveilige buurt. Met deze sticker op de kliko herinnert u weggebruikers namelijk aan de gewenste rijsnelheid in Giessen-Oudekerk.'

De sticker mag overigens alleen op de kliko's geplakt worden, niet op andere objecten. Juist doordat de kliko's niet iedere dag te zien zijn, went het niet en valt het de weggebruikers goed op, zo redeneert de dorpsraad van Giessen-Oudekerk.