Winst Arkel niet helemaal verdiend

arkel • Koploper Arkel speelde tegen Unitas een wedstrijd om snel te vergeten. Tegen de nummer laatst kwam de thuisploeg op achterstand, maar boog voor rust - door twee doelpunten van Corné van Horik - de wedstrijd om. Na de thee liep Arkel uit naar 3-1.

"Unitas begon sterk met veel power en dat ik niet verwacht", beaamde Arkel-trainer Leon Elands na afloop. "Wij hadden er duidelijk moeite mee, ook omdat mijn spelers te weinig agressie en beleving toonden. In de tweede helft ging het beter, maar na de goal van Sander Dekkers verzaakten we de beslissende 4-1 te maken. En omdat Unitas kansen kreeg op de aansluittreffer bleef het spannend tot het laatst. Je wint, maar helemaal verdiend was het niet. Na zo'n wedstrijd besef ik heel goed, dat we er nog lang niet zijn. Vandaag hadden we het geluk van de koploper en dus win je zo'n slechte wedstrijd ook."


Totale offday VVAC tegen IFC

ottoland • Tegen een regelrechte concurrent in de onderste regionen gaf VVAC op het eigen sportcomplex niet thuis. IFC won meer dan terecht met 0-2 op De Put. "Het zat er helemaal niet in, een complete offday", zag de op de bank teruggekeerde trainer Marten Boverhof. "Ik had me een andere rentree gewenst. Als we nog een jaar hadden gevoetbald, hadden we nog geen goal gemaakt. De eerste helft was nog redelijk. Na rust hebben we heel weinig laten zien. We hebben vandaag geen goede zaken gedaan, maar de competitie is pas op de helft. Nog dertien wedstrijden te gaan." Het jeugdige IFC heeft nu evenveel punten als VVAC, Unitas staat er als hekkensluiter nog onder.


Streefkerk van slag na goal Hardinxveld

hardinxveld • Streefkerk speelde aan de Sluisweg een ongelukkige wedstrijd. "Hardinxveld zal ongetwijfeld heel blij zijn met deze uitslag. Want het was een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar mocht hebben", analyseerde Streefkerk-trainer Raymond Sponselee. "Na rust kregen wij vier, vijf kansen. We vergeten ze te verzilveren en toen Hardinxveld dat in de 60e minuut wel deed, leek het of mijn team daarvan schrok en die klap zijn we niet meer te boven gekomen."

Een waarheid als een koe, want de treffer van Vincent van Lopik bleek de enige goal van de gelijkopgaande wedstrijd te zijn. Streefkerk raakte in de persoon van Jaro Liewen nog wel de lat, maar gescoord werd er niet meer.


HSSC'61 na rust te sterk voor RFC

hei- en boeicop • Op het eigen sportpark Het Plein boekte een HSSC'61 een prima 3-0 overwinning op laagvlieger RFC. "In de eerste helft waren we slordig in de eindpass en was er, tot genoegen van onze tegenstander, te weinig spirit en druk van achteruit", aldus HSSC'61-oefenmeester Gerrit Molenaar, die met enkele omzettingen het wedstrijdverloop wist te veranderen. "Ik liet mijn backs hoger spelen, waardoor mijn spitsen wel in stelling konden worden gebracht. Niet voor niets scoorden mijn nummers 9 en 10 de doelpunten", knipoogde een meer dan tevreden, maar vooral trotse Molenaar. Hij zag Bas Scheenhart twee keer en Nicky van Dam de drie Heicopse goals maken. "We doen het goed, met 21 punten staan we op een mooie vijfde plaats."