De Alblas wint derby op Souburgh uiterst ruim

alblasserdam • De Alblas stapte met een riante 1-5 overwinning het veld af bij buurman Alblasserdam. Geflatteerd? Dat zeker. Na rust kreeg de thuisclub legio kansen om minimaal een punt uit het vuur te slepen.

De Souburgh-derby was sowieso een duel met twee gezichten. Voor rust was er optisch gezien sprake van een gelijkopgaande strijd, maar viel 'tussen de regels door' op dat De Alblas aanmerkelijk rustiger en beter georganiseerd voetbalde dan de gehaast spelende thuisclub. In de niet al te beste eerste helft kwamen de gasten door een 'bemazzelde' strafschop op 0-1. Alblasserdam-keeper Collin de Jong probeerde een bal weg te slaan, maar raakte slechts lucht en héél lichtjes Mike Jongeneel. De scheidsrechter vond het een penalty waard. Na rust zorgde Mike Jongeneel als eindstation van een lepe counter voor 0-2, juist in een fase waarin Alblasserdam volledig de baas leek op het veld en verschillende riante scoringskansen onbenut had gelaten. Nadat invaller Youri Groenendijk voor 1-2 had gezorgd, moest De Alblas opnieuw naar lucht happen en had men mazzel dat doelman René de Ruiter in puike vorm verkeerde. Nadat invaller Laurens Barnhoorn voor de 1-3 had gezorgd (85e minuut) stortte Alblasserdam finaal in. Opnieuw Barnhoorn en sluwe vos Richard van den Berg schoten De Alblas naar de geflatteerde 1-5 eindstand. Bij Alblasserdam moest Beau Buwalda met twee keer geel inrukken.