• Schelluinen had het in de eerste helft knap lastig.
• Schelluinen had het in de eerste helft knap lastig. Foto: Rick den Besten

Lucky Schelluinen overleeft eerste helft en slaat toe in de tweede

schelluinen • Schelluinen versloeg SV Meerkerk met 2-0 maar zwijnde onderweg. In de eerste helft leek het nergens naar en misten de bezoekers twee levensgrote kansen. Na rust sloegen de manschappen van Philip den Haan toe en waren de druiven zuur voor die van Gerrie Schaap.

"In de eerste helft hebben we een 0-0 tussenstand voor de poorten van de hel weggesleept", verwoordde Den Haan het beroerde spel van zijn ploeg tot dat moment. "We stonden er apathisch bij en in de kleedkamer moest even het glazuur van de tegels."

Bij SV Meerkerk werd flink gebaald, want ze hadden immers goed gespeeld en voldoende kansen gecreëerd. "We hebben één probleem", gaf Schaap aan. "We belonen onszelf niet. Zoals nu bij rust moeten we gewoon met 3-0 voor staan."

Met name twee levensgrote kansen voor rust beklijven. Joop Friedeman bracht Youri van Blanken in stelling. Zijn schot werd gekeerd door doelman Daniel Goitom waarna Dick Kooijman de bal in het dak van het doel kon jassen. De rechteraanvaller schoot echter recht op Goitom af. Kort voor rust zette Friedeman Sander Vink vrij voor de keeper, maar hij verprutste zijn kans op knullige wijze en schoot naast.

Alles wat SV Meerkerk lief is zag de bui al hangen. En inderdaad, binnen anderhalve minuut was het raak voor Schelluinen. "Eigenlijk was hun aanval afgeslagen waarna de bal opnieuw werd ingeschoten", herinnert doelman Wilco den Tuinder zich. "Ik dacht dat ik daarop knap redde, maar de bal ging blijkbaar toch niet over de achterlijn." Waarop Diego Kemp nog voorlegde en Niels den Haan binnen tikte: 1-0.

SV Meerkerk wist het even niet meer en Schelluinen zorgde met name via corners voor enkele hachelijk momenten. Met een prachtige pass zette Niels den Haan vervolgens Robin Peursem vrij voor het doel en de aanvaller besliste met zijn 2-0 in feite het duel, al had Friedeman nog bijna een beauty in de benen. Zijn omhaal belandde boven de kruising op de lat.

"We kregen in de tweede helft geen vat op de door hen ingebrachte Damiën de Jong", legde Schaap uit. "Die wissel maakte eigenlijk het verschil."

Volgens Den Haan speelde zijn ploeg ook in het tweede bedrijf geen goed voetbal. "Maar ik ben er wel ongelofelijk blij mee. We hebben veerkracht getoond en alsnog als team gespeeld. Het is belangrijk om na het trainingskamp als team te winnen. Al zullen we het zeker nog even over de eerste helft gaan hebben."

Den Tuinder schudde na afloop nog een paar keer met zijn hoofd. "Als je zelf twaalf kansen mist en alles bij die kleine keeper binnen bereik schiet, dan houdt het op. Maar er zullen snel punten moeten komen, want ik ga niet in mijn laatste jaar nog een keer degraderen."


Marco van Vlijmen