Korevaar heeft teveel tijd nodig

giessenburg • In de schaakcompetitie van SC Giessen en Linge leek Eddy Korevaar wat beter te staan tegen Henk Boot, maar het vinden van het juiste plan kostte hem (te)veel tijd. Boot dirigeerde zijn centrumpionnen naar voren, kwam in het voordeel en maakte het in het eindspel af.

Overige uitslagen: John Dessens-Bert van Geldere 1-0, Henk v.d. Hoek-Bert van Hees 1-0, Huig Visser-Rob van Driel 1-0, Johan v.d. Heide-Bert de Boer 0-1, Gijs Bos-Ton Lodder 0-1.


Bridgezege De Gruyter/De Vries

hoornaar • In de competitie van BC Hoornaar was de zege afgelopen week voor het paar De Gruyter/De Vries.

Uitslag: 1. Marjan de Gruyter/Bert de Vries, 72.92%; 2. Aart Slob/Coby van Bruchem, 60.07%; 3. Dirk van Eyl/Jan v.d. Plaat, 59.72%.


Degradatiespook verlamt Kroonschijf

brandwijk • Kroonschijf DEZ moet gaan vrezen voor degradatie uit de landelijke hoofdklasse. Het kelderduel tegen SNA Heerhugowaard ging met 8-12 verloren. Niet alle spelers hadden last van de spanning. Cor Westerveld, Wim Kalis en Peter de Hek damden zich allen naar een prima zege. Ad de Hek en Marijke Koers voegden daar beiden een remise aan toe. Peter Hartog, Teus Stam, Arie van Genderen, Piet Trapman en Harm Jan van Rees waren minder op dreef. Lang nadenken over een zet, hand boven een schijf, niet op het fladderende spookje letten maar toch de hand terugtrekken, aarzelen en een andere zet doen. Het bezorgde hen alle vijf een nul. In de komende twee wedstrijden wachten nog stevige tegenstanders. Voor lijfsbehoud in de hoofdklasse moet er dus een wonder gebeuren.


Arie van Genderen komt weg goed

brandwijk • In de damcompetitie van De Kroonschijf is koploper Arie van Genderen goed weggekomen tegen Cees Kentie. Kentie negeerde een remiseaanbod, ging voor de winst, maar zag vervolgens een sluw slagzetje over het hoofd en moest zich gewonnen geven. In een spectaculaire partij trapte Mari Dame in een hielslag van Jeroen Schakel.

Uitslagen: Arie van Genderen-Cees Kentie 2-0, Mari Dame-Jeroen Schakel 0-2, Johan Stuij-Arjen Kwakernaak 1-1, Piet van Rees-Gerjan de Vries 2-0, Sipe Veenstra-Dirk Kwakernaak 2-0.


PR Bryant Boogert op 500 meter

hoogblokland • Bryant Boogert is 21e (van de 38 deelnemers) geworden in het eindklassement van de StarClass-competitie, een shorttrackcompetitie voor 14- en 15-jarigen. De Hoogbloklandse schaatser reed in het Belgische Lommel temidden van de concurrentie uit West-Europa een PR op de 500 meter. Ook over zijn optredens op de 1000 en 1500 meter mocht Bryant tevreden zijn.


Vonk weerstaat Korevaar

giessenburg • In de schaakcompetitie van Giessen en Linge won Jaco Vonk in een klassieke partij van Eddy Korevaar. Korevaar liet in de vroeg in de partij een kans liggen om voordeel te krijgen.