• Aanmelden voor het burgerpanel TipMolenlanden kan vanaf heden.
• Aanmelden voor het burgerpanel TipMolenlanden kan vanaf heden. Foto: Studio KMP

Tip Molenlanden: over huisvesting arbeidsmigranten

molenlanden • Deelnemers aan het Burgerpanel Tip Molenlanden ontvangen woensdag een derde enquête. De onderwerpen zijn ditmaal: het plan om arbeidsmigranten te huisvesten op camping De Put en -een wat luchtiger inslag goede voornemens.

De nieuwe gemeente Molenlanden heeft een burgerpanel, een initiatief van Kontakt Mediapartners. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt editie Alblasserwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl

Het burgerpanel gaat inmiddels richting 550 leden. Intentie is om in 2019 te groeien naar 750.

Toponderzoek heeft in 30 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming. Dat betekent dat panelleden mede hun stempel kunnen drukken op besluitvorming. En juist dat maakt deelname aan het burgerpanel interessant en leuk.

q www.tipmolenlanden.nl


Damsteegt wint publieksprijs

oud-alblas • De publieksprijs van het eerste bedrijfsfilmfestival georganiseerd door Cumela Nederland is gewonnen door G.M. Damsteegt uit Oud-Alblas. De jury had Welvreugd uit Maasland verkozen tot winnaar, maar publiekslieveling was de film van G.M. Damsteegt.
De jury had overigens ook grote waardering voor de films van G.M Damsteegt uit Oud-Alblas en Tuytel eveneens uit Oud-Alblas. De film van Damsteegt heeft volgens de jury een spannend begin en heeft muziek die energie geeft. Een film waar je vrolijk van wordt, aldus een van de juryleden. Deze film was de favoriet van het aanwezige publiek en kreeg veruit de meerderheid van de 243 uitgebrachte stemmen. Tuytel maakte indruk met een professionele voice-over en goed geschoten beelden.