Cursus valpreventie

vijfheerenlanden • Eind januari start het Rode kruis Vijfheerenlanden weer met een valpreventietraining. Deze cursus wordt gegeven in de sportschool Sport & Bewegen aan het Valkenplein in Vianen op woensdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur en is bedoeld voor alle inwoners van gemeente Vijfheerenlanden. In een cursus van vijf wekelijkse lessen oefenen deelnemers een aantal terugkerende thema's: balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen èn opstaan. Deelname kost 45 euro. Opgeven kan bij Thea Schaafsma via 0347-372147 of theascha@ziggo.nl. Aanmelden kan ook rechtstreeks bij de sportschool.


Passage-avond

nieuwland/leerbroek • In het Brandpunt in Nieuwland wordt op woensdag 23 januari een Passage-avond gehouden. Caroline Zonneveld houdt vanaf 19.45 uur een spreekbeurt over 'Schapengoed' en geeft daarbij een presentatie over schapenwol van scheren tot verwerken. Zij is eigenaar van Atelier Schapengoed in Hei-en Boeicop.


Week van Gebed

noordeloos • In de School met de Bijbel aan de Singel 2 in Noordeloos worden er van maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari, telkens van 19.00 tot 20.00 uur, gebedsbijeenkomsten gehouden in het kader van de landelijke Week van Gebed. Organisator is de Interkerkelijke Werkgroep Evangelisatie te Noordeloos. Voor meer informatie: www.weekvangebed2019.nl of 0183-351097.


Gratis budgetcursus in Molenlanden

nieuw-lekkerland • Vanaf woensdag 23 januari kunnen inwoners van Molenlanden deelnemen aan een gratis budgetcursus. Iedereen die wil leren meer grip op zijn of haar uitgavenpatroon te krijgen, kan zich hier deze week nog voor inschrijven.
Deelnemers leren overzicht in hun financiën te brengen en te houden. Daarnaast is er ruimte om in te gaan op specifieke vragen van deelnemers. Over het omgaan met verleidingen bijvoorbeeld of tips om geld te besparen.
De eerste les is op woensdagavond 23 januari en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De totale cursus bestaat uit vijf lessen en vindt plaats in het trainingslokaal van Bewindvoerderskantoor Verkerk en Vos aan de Lekdijk 297 in Nieuw-Lekkerland. Voor meer informatie of aanmelding: budgethu@avres.nl.


Week van Gebed

giessenburg • Ook in de vier kerken van Giessenburg en Giessen-Oudekerk wordt in de week van 20 tot en met 27 januari de Week van Gebed gehouden.

Belangstellenden om mee te vinden zijn welkom op maandag 21 januari in De Til in Giessenburg, dinsdag 22 januari in de Hervormde kerk van Giessen-Nieuwkerk (ingang Dorpsstraat), woensdag 23 januari in De Stigt (onder de Maranathakerk) en op donderdag 24 januari in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk. Deze avonden beginnen om 20.00 uur en zijn ongeveer om 21.00 uur afgelopen.
Ook dit jaar is er weer een speciale jongerenbijeenkomst cq Prayernight, en wel op vrijdag 25 januari in de Oude School van Giessen-Oudekerk. Inloop is om 19.00 uur, aanvang om 19.30 uur. De avond duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie: 0184-652032.