Reactie op artikel Nashville-verklaring

Gelezen het artikel "Wij zijn niet anti-homo". Ik ontkom niet aan de gedachte dat de kop niet helemaal volledig is. Had er niet moeten staan: "Wij zijn niet anti-homo, we zijn alleen wel van mening dat ze het niet mogen praktiseren".
Zou het zo kunnen zijn dat hiermee christenen, die toevallig LHBT'er zijn, het recht ontnomen wordt om een in alle opzichten volledig en volwaardig mens te zijn, inclusief het aangaan van een liefdesrelatie? Ik spreek ook liever over liefdesrelatie dan over praktiseren.
Verder mis ik onder andere een niet onbelangrijke nuancering in het artikel van Arjan Baan. Hij heeft het over "mening aanscherpen op grond van wat de Bijbel daarover zegt". Alsof de Bijbel een één op één wetboek is en het allemaal zo duidelijk is. Het blijft menselijke interpretatie van teksten uit 66 verschillende boeken die wij met elkaar de Bijbel noemen. Het lijkt mij wat helderder en ruimer als je zegt: "op grond van wat ik denk wat de Bijbel daarover zegt". Overigens heb ik persoonlijk ook meer met mening verruimen dan met mening aanscherpen, maar dat terzijde.

Rien de Ruiter, Meerkerk