Snoeicursus fruitbomen

regio • Den Hâneker houdt in januari een korte cursus over het snoeien van fruitbomen. Het gaat dan over achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen. De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkdag. Op donderdag 24 januari is de theorieavond van 19.00 tot 22.00 uur in het kantoor van Den Hâneker aan de Wilgenweg 3 te Groot-Ammers. Op zaterdag 26 januari is de praktijkdag van 09.00 tot 14.30 uur.
Aan bod komen: aanpak zwaar achterstallig onderhoud, snoeien van scheuten een jaar na de snoei, aanplant en vormsnoei van jonge bomen. De locatie voor de praktijkdag volgt.
Aanmelden kan via gcpellikaan@gmail.com (ook voor vragen). Er is plaats voor 16 deelnemers en de kosten zijn 20 euro per persoon, te voldoen op de theorieavond. Voor gereedschap wordt gezorgd.


RGM in Zes Molens

hoornaar • GiGa Giessenlanden organiseert op woensdag 30 januari vanaf 15.00 uur in samenwerking met oefentherapeut Constance Vrijhof een kennismaking met RGM in het restaurant van De Zes Molens in Hoornaar. RGM is een oefenmethode waarbij men, met behulp van bewegen en muziek, de conditie van het lichaam en de hersenen stimuleert. Het samen doen geeft plezier en ontspanning. Men kan hier alleen aan deelnemen, maar ook samen met degene voor wie men zorgt. RGM is onder andere geschikt voor mensen met een CVA, MS, NAH, Parkinson of dementie. Meer informatie en/of aanmelden via beweegcoach Stan de Groot: stan.degroot@gigagiessenlanden.nl of 06-22810286.


Tuinvogeltelling bij Avonturenboerderij

groot-ammers • Op zaterdag 26 en zondag 27 januari kunnen de bezoekers van Avonturenboerderij Molenwaard deelnemen aan de tuinvogeltelling.

Met behulp van de Fien & Teun-vogeltelkaart kunnen zij de diverse tuinvogels spotten die het themapark rijk is. De tuinvogeltelling bij Avonturenboerderij Molenwaard is een variant op de Nationale Tuinvogeltelling. Bij het inleveren van de Fien & Teun-vogeltelkaart krijgen de kinderen hun vogelteldiploma én een kleine verrassing voor de vogels in de eigen tuin.