Ledenvergadering Oranjevereniging

hoogblokland • Oranjevereniging Hoogblokland houdt op maandag 21 januari de jaarlijkse ledenvergadering. Dit is in het oude obs gebouw in Hoogblokland. Er wordt onder andere teruggeblikt op het afgelopen jubileumjaar en uiteraard wordt er vooruit gekeken naar de activiteiten voor 2019.


Nationale Voorleesdagen

ameide • In de bibliotheek van Ameide wordt in de periode van 23 januari tot en met 2 februari aandacht geschonken aan de Nationale Voorleesdagen.
Op vrijdag 1 februari komt een bibliotheekconsulent van AanZet langs om ouders alles te vertellen over voorlezen aan hun kleintje. De workshop duurt van 10.30 tot 11.30 uur en de toegang is gratis. Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens De Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar. Voor meer informatie en aanmelding: www.debibliotheekaanzet.nl.


Keramiekcursus

bleskensgraaf • Wil Riedijk start met ingang van 5 februari een nieuwe keramiekcursus en a(r)telier in Bleskensgraaf. De lessen worden gegeven op donderdagmiddagen. Voor meer informatie kan gemaild worden naar riedijk.art1@kpnmail.nl.


NLdoet bij de Doetse Kom

giessenburg • Op zaterdag 16 maart doet de Doetse Kom in Giessenburg mee met NLdoet. Het tegel- en straatwerk moet hersteld of vernieuwd worden, banken moeten geverfd worden en onkruid moet verwijderd worden. Ook zijn er schoonmaakklussen. Opgeven kan via www.nldoet.nl/klus/de-doetsekom-klaar-voor-2019 of door te mailen naar info@dedoetsekom.nl.


Alzheimeravond

giessenburg • In Bredero's Hof aan de Brederodestraat 25 in Giessenburg wordt op donderdag 31 januari vanaf 19.30 uur een alzheimeravond gehouden. Thema is 'Dementie, waar praten we over'. Spreker is Jan de Geus, voorlichting van de regio Drechtsteden en Alblasserwaard van de Alzheimerstichting.


Week van Gebed

ameide • In de landelijke Week van Gebed, die gehouden wordt van 20 tot 27 januari, zijn er ook in Ameide dagelijks interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Deze vinden plaats in de Hoven aan de J.W. van Puttestraat 83. Alle samenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer 45 minuten. Iedereen die mee wil bidden is welkom. Informatie bij Addy Versluis via 0183-602886. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Het thema 'Recht voor ogen' legt de nadruk op de eenheid onder christenen.


Vergadering Juliana

molenaarsgraaf • Oranjevereniging Juliana uit Molenaarsgraaf houdt op donderdag 24 januari vanaf 20.30 uur haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. In gebouw De Schommel staan de volgende onderwerpen op de agenda: jaarverslag inclusief financieel overzicht, bekendmaking programma 2019 en wat verder ter tafel komt.