Dame ontsnapt aan nederlaag

brandwijk • In de tiende damronde van De Kroonschijf is Mari Dame ontsnapt aan een nederlaag. Dame speelde tegen Johan Stuij te aanvallend en dat kostte hem een schijf. Stuij had de winst voor het grijpen, tot hij een verkeerde voortzetting koos. Toen werd het alsnog remise. Jeroen Schakel moest een slechte opening tegen Arie van Genderen met verlies bekopen en Harm Jan van Rees bracht een ingewikkeld eindspel tegen Dirk Kwakernaak tot winst.

Overige uitslagen: Cees Kentie-Sipke Veenstra 2-0, Arjen Kwakernaak-Piet van Rees 0-2.


SV Meerkerk door met Gerrie Schaap

meerkerk • Gerrie Schaap zal ook volgend seizoen hoofdtrainer zijn van SV Meerkerk, de huidige nummer 11 van de 3e klasse C. Ook het contract van B-selectietrainer Michel de Ridder is met een jaar verlengd. Beide trainers zeggen 'nog niet klaar te zijn bij SV Meerkerk' en genoeg mogelijkheden te zien -mede door het inpassen van spelers vanuit de eigen jeugd- om zowel het eerste als het tweede elftal hogerop te brengen.


Schoonewil: 'Prachtige actie van de jongens'

alblasserdam • Tot enkele weken geleden wees alles er op dat Dennis Schoonewil bezig was aan zijn laatste contractjaar als hoofdtrainer van vv Alblasserdam. Er speelden een aantal randzaken die de coach het gevoel gaven dat het beter was te vertrekken. Inmiddels is de lucht geklaard en blijft Schoonewil tóch aan. Hij tekende voor één seizoen bij.

De spelersgroep en zijn collega-stafleden speelden een belangrijke rol bij het aanblijven van de trainer. Nadat bekend was geworden dat de wegen van Alblasserdam en Schoonewil zouden gaan scheiden, maakten de spelers Leroy Naaktgeboren en Jamie Bravenboer een rondgang langs de selectie en de technische staf om de polsen hoe zij ten opzichte van een vertrek van Schoonewil stonden. De reacties blonken uit in unanimiteit: niemand wilde afscheid nemen van de coach. Met die boodschap stapte men naar het bestuur, waarna een gesprek volgde dat de kou uit de lucht haalde. "Een pracht van een actie van de jongens", zegt Dennis Schoonewil er over. "Dat soort dingen gebeuren niet zo snel hè. Het deed me echt wat."
"We besloten weer om de tafel te gaan zitten, het bestuur en ik. Dat was een pittig, open en goed gesprek waarin ik mijn bezwaren goed kwijt kon. Er zijn mensen die Alblasserdam met spelers van buitenaf omhoog willen brengen. Ik sta daar heel anders in: we moeten geen versterkingen halen die geen affiniteit met de club hebben. Veel beter is het om door te gaan waar we mee bezig waren: het zélf opleiden van spelers. Talent loopt er hier in ruime mate rond. Ik heb een duidelijk beeld van al die talenten omdat ik veel bij de jeugd kom kijken. Een aantal van hen speelt al in het eerste elftal of hangt er dicht tegen aan. Op die voet moeten we verder gaan, waarbij Alblasserdam moet proberen om ervaren voetballers mét een Alblasserdam-verleden terug te halen. Aan hen kunnen de jongeren zich optrekken, hetgeen hun ontwikkeling alleen nog maar versnelt." Schoonewil is blij dat Alblasserdam serieuze stappen neemt om weer tot een sterke Technische Commissie komen. "Ook dat is een belangrijke factor voor mij als trainer."