• Schooldirecteuren verwachten dat de brede school zal bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs in Ameide.
• Schooldirecteuren verwachten dat de brede school zal bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs in Ameide. Foto:

Spullen voor expositie over onderwijs

ameide • De Historische Vereniging Ameide en Tienhoven verzorgt in het komende jaar een expositie over het onderwijs in Ameide.

In de zomer 2019 opent in Ameide de Brede School haar deuren. De scholen voor het openbaar en bijzonder onderwijs, de bibliotheekvoorziening, peuterspeelzaal, naschoolse opvang en kinderdagverblijf komen dan onder één dak. Voor de Historische Vereniging Ameide en Tienhoven is dat reden genoeg om stil te staan bij het onderwijs in haar dorpen. Zij wil dit doen door het organiseren van een expositie. Traditiegetrouw vindt de expositie plaats in de Sionkerk aan de Prinsengracht. De expositie wordt gehouden van 7 tot en met 12 oktober 2019, de week waarin de Paardenmarkt plaatsvindt.

In verband met de voorbereiding en het organiseren van deze expositie is een commissie ingesteld, bestaande uit Ad Breure, Cees van der Grijn (Jaczn.), Cees van der Grijn (Flzn.), Anja van der Grijn-de Groot, Rinus de Groot, Harry Rosendaal, Dout Siegersma en Annie Terlouw -van der Grijn. De expositie over het onderwijs richt zich op de periode 1940-2000. "Graag doen we een beroep op mensen voor het in bruikleen aandragen van fotomateriaal en mogelijk ander schoolmateriaal uit die periode", aldus de leden van de commissie. Het gaat bij het fotomateriaal niet om het individu maar om de groep. "We denken daarbij aan klassenfoto's, foto's van schoolreisjes, musicals en andere aan de school gerelateerde activiteiten."

Wie over duidelijk fotomateriaal en/of overig schoolmateriaal beschikt, kan dit laten weten aan Harry Rosendaal (06-22108320, rosendaal48@kpnmail.nl) of Ad Breure (0183-601765, a.breure@hetnet.nl) of Rinus de Groot (0183-602874, rdegroot@solcon.nl).