Nieuwjaarsdiner PCOB Graafstroom

brandwijk • In verenigingsgebouw De Akker houdt PCOB Graafstroom maandag 21 januari het nieuwjaarsdiner, waarbij erwtensoep met roggebrood en Zeeuws spek en een toetjesbuffet. Na de maaltijd komt Lianne de Keijzer buikspreken. Opgeven kan tot 14 januari. De aanvang is 12.00 uur.


Kerkkoor zingt in Zes Molens

hoornaar • Kerkkoor Hoornaar zingt donderdag 17 januari in woonzorgcomplex De Zes Molens te Hoornaar. Het optreden is van 19.30 tot 21.00 uur in het restaurant. De entree voor externen is 3 euro.


Da Capo start nieuw opstaporkest

giessenburg • De Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo start net als vorig jaar een nieuw Opstaporkest. Het betreft een beginnersorkest voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die een muziekinstrument bespelen en het leuk vinden om samen met anderen te spelen. Bijna alle instrumenten mogen in dit nieuwe orkest meedoen.

Het Opstaporkest is voor muzikanten die nog maar net begonnen zijn en is voor leerlingen in opleiding de opstap naar het Leerlingenorkest. Leerlingen leren samenspelen met andere muzikanten, maar ook met verschillende instrumenten. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het Opstaporkest in praktijk worden gebracht. Da Capo hoopt hiermee de ontwikkeling van de jeugdleden te stimuleren en dat ze muziek maken nog leuker gaan vinden.

Het Opstaporkest staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Marjolijn van der Lee. De eerste twaalf aanmeldingen zijn al een feit, tien blazers en twee slagwerkers.