Afbeelding
Foto:

Wellant: cursus over de bodem

ottoland • Wellant Bossekamp organiseert in Ottoland de komende maanden een cursus over de bodem. In de cursus zijn er twee bijzondere lezingen voor boeren, burgers en buitenlui, gevolgd door vier workshops speciaal bestemd voor de agrariërs.

De cursus staat open voor inwoners van de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard. De twee avonden starten om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. De toegang is gratis. De vier workshops die speciaal gericht zijn op de agrariërs starten steeds om 13.00 uur.
De eerste cursusdag is op donderdag 17 januari met Peter van Hoof (onderzoeker bodem kringloop bij Organic Forest). Hij gaat aan de gang met Meten is Weten / Gissen is Missen, bepaling en stimulering van de biologische kwaliteit van het bodemleven door middel van metingen. Op dinsdag 29 januari is er een cursus met Nick van Eekeren van het Louis Bolk instituut. Hij richt zich in het bijzonder op de veehouderij in de veenweiden. In de regio daalt de bodem en stijgt het waterpeil. Koeien en tractoren zakken er weg in de zompige grond. De vier workshops die speciaal voor en met agrariërs zijn, worden gehouden op 7 en 14 februari en 7 en 14 maart). Voor meer informatie of aanmelding: ottoland@wellant.nl.