Parkinson Café

vuren • In De Koels aan de Molenlaan 17 in Vuren wordt op zaterdag 26 januari een Parkinson Café gehouden voor iedereen uit Gorinchem en omstreken. Spreker Hans Holtslag zorgt voor een avondje uit met buffet en de voorstelling 'Kristallen tranen'. Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De kosten bedragen 12,50 euro. Aanmelden kan tot 13 januari via info@parkinsoncafegorinchem.nl of 0183-642017.


Inloopochtenden NAH weer van start

leerdam • De inloopochtenden voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn weer van start gegaan. Iedere dinsdagochtend kan er vanaf 8 januari met een kopje koffie/thee 'alledaagse' dingen besproken worden. Dit betekent meestal dat elke ochtend wel herkenbare ervaringen en tips worden uitgewisseld in het omgaan met de gevolgen van NAH. Er zijn altijd gastvrouwen aanwezig die ook NAH-ervaring hebben. De inloopochtenden worden gehouden in verpleeghuis Lingesteyn aan het Lingeplantsoen 20 te Leerdam, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. De bijdrage voor koffie en thee bedraagt 1 euro. Voor meer informatie: www.hersenletsel.nl/zuid-holland.


Jeugdatelier start nieuw lesblok

gorinchem • Op maandag 14 januari en donderdag 17 januari van 15.30 tot 17.30 uur start Jeugdatelier Gorinchem met het eerste lesblok van dit jaar. Voor kinderen van 8 tot 16 jaar organiseert het Jeugdatelier Gorinchem creatieve lessen in de ULO; maar ook buitenlessen en kunstlessen in het Gorcums Museum. De lessen worden gegeven door Marleen van Zwienen, docent Jeugdatelier, Intern Cultuur Coördinator en Beeldend Kunstenaar. Voor deze cursus hoef je niet persé creatief te zijn. Ieder werkt op zijn eigen niveau.
Voor meer informatie: 06-55962895, marleenvanzwienen@hetnet.nl, www.facebook.com/jeugdateliergorinchem.


Expositie in de watertoren

meerkerk • Chermaine Vermeulen uit Meerkerk, studente aan de kunstacademie in Breda, heeft een expositie gemaakt die op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari te zien is in de watertoren in Meerkerk. Ze verzamelde informatie over de historie van de toren, onder andere bij Oasen, de gemeente, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Stichting Vrienden van Historisch Meerkerk. De titel luidt: 'Potlood', verwijzend naar de vorm van de watertoren. Op vrijdag 18 januari is de expositie te zien van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 19 januari van 10.00 tot 14.30 uur.


Lezing over ontstaan hersenletsel

dordrecht • De patiëntenvereniging Stichting Hersenletsel.nl van Zuid-Holland organiseert op zaterdag 12 januari 2019 in verpleeghuis Crabbehoff aan de Groen van Prinsterenweg 38 in Dordrecht een themabijeenkomst over het ontstaan van hersenletsel. Izaak Havelaar, ambassadeur van Hersenletsel.nl en ervaringsdeskundige geeft een lezing hierover, de impact op het dagelijks leven en dat van zijn gezin, de veranderingen die hebben plaatsgevonden en hoe het leven er nu uitziet. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via 06-15091924 of hersenletselzhz@gmail.com.