Arbeidsmigranten op De Put; Fort Oranje toestanden in Ottoland?

Heeft de gemeente Molenwaard zitten slagen de afgelopen jaren en niets meegekregen van de situatie rond de voormalige camping Fort Oranje in Brabant? Dit is een duidelijk en aannemelijk voorbeeld hoe het zal gaan worden op een campinglocatie.

Er is geen noemenswaardige sociale controle aanwezig tegenover de arbeidsmigranten, die er in korte tijd de overhand zullen krijgen. De huidige vaste campinggasten zijn maar beperkt aanwezig, omdat deze naar huis moeten om te werken en dat de kinderen naar schol moeten, enzovoorts.

Ook zullen er vaste campinggasten gaan verdwijnen, omdat deze het niet meer naar hun zin hebben in deze ontstane situatie.

Verkeers- en parkeerproblemen op en rond De Put, in de directe omgeving van VVAC en de tennisbanen, daarbij rondhangende personen, enzovoorts.

De 'nieuwe eigenaar van de Put' zal geen noemenswaardige controle/handhaving uitvoeren, omdat dit teveel tijd en inzet en geld kost. En hij heeft hier ook geen motivatie toe, anders had hij het ook niet in zijn hoofd gehaald om deze arbeidsmigranten toe te gaan laten op zijn camping. Want elke gemotiveerde campingeigenaar doet er juist alles aan om deze weg te houden, want het is vragen om problemen.

Arbeidsmigranten op zich is niet zo'n probleem, maar juist degenen welke genoodzaakt zijn om op een camping te wonen, zijn veelal probleemgevallen! Ze hebben geen tot een lage opleiding en hebben hierdoor weinig werk en veel vrije tijd. Met als gevolg: drank, drugs en prostitutie (al dan niet gedwongen).

Hier zijn vele voorbeelden van, helaas. En dan heb je zo een groot probleem op De Put in Ottoland, dan inmiddels van de gemeente Molenlanden, er komen dan ook 'bezoekers' hierop af.

Wethouder Frank Meerkerk zal dan niet gaan controleren/handhaven, want die is dan al lang vertrokken. De gemeente Molenaarsgraaf of Ottoland handhaaft ook niet, want dat doen ze enkel als ze vreselijk de pest in iemand hebben.

De toezegging van de gemeente van strenge regels en maatregelen, moeten we niet met een korreltje zout nemen, maar met een zak zout.

Men hoeft hiervoor niet gestudeerd te hebben, enkel het gezond verstand te gebruiken. En dan is snel duidelijk; dit kan niet en dit mag niet gebeuren op De Put in Ottoland.

Arie van Meeteren
Molenaarsgraaf