• Wethouder Willem Posthouwer verrichtte de officiële opening.
• Wethouder Willem Posthouwer verrichtte de officiële opening. Foto: gemeente Zaltbommel

Veel belangstelling bij opening Groene Huis

zaltbommel • Een strik in een groen lint vormde woensdag de officiële opening van Het Groene Huis, het duurzaam en comfortabel ingerichte verzamelkantoor waar kleinschalige ondernemers kunnen werken.

Als officiële openingshandeling legde wethouder Willem Posthouwer een strik in een groen lint om te benadrukken dat Het Groene Huis vooral ondernemers en hun initiatieven wil verbinden en nieuwe verbindingen tot stand wil brengen.

Met ruim zestig aanwezigen uit diverse organisaties en werkvelden vormde de borrel direct een mooi platform voor ervaringsuitwisseling en nieuwe ontmoetingen.

Kwartiermaker Nanette van Dishoeck lichtte het concept van Groene Huis toe en de eerste 'bewoners' stelden zich voor: Coöperatie Bommelerwaar, Harder&Verder (hart voor perspectief), Lacresta (brengt duurzaamheid in beweging) en Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Tot slot deelde Dutch Boosting Group haar ervaringen in succesvol duurzaam ondernemen op het gebied van waterstof.

In januari is er nog een kennismakingsaanbieding voor belangstellende ondernemers: voor 60 euro kunnen zij komen flexwerken en anderen ontmoeten. Vanaf 6 januari is het Groene Huis daarvoor open. Het is te vinden op de tweede etage in de rechtervleugel van het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel. Voor vragen is Nanette van Dishoeck bereikbaar via hetgroenehuiszb@gmail.com of 06-55196532.

q www.hetgroenehuis.net