Oliebollen voor project Bulgarije

bruchem • In Bruchem worden maandag 30 december weer oliebollen verkocht voor het project in Bulgarije van de kerkelijke gemeente in Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. De oliebollen zijn vanaf 10:00 tot 14:00 uur verkrijgbaar op het plein bij kerkelijk centrum Eben Haëzer, Kosterijstraat 2 en bij de vuurwerkverkoop aan de Dorpsstraat 20. De oliebollen zijn voor de zekerheid te reserveren op de website.
Ook deze zomer vertrekt een groep jongeren uit de kerk naar Bulgarije om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in de verschillende weeshuizen. Tijdens de werkvakantie worden er kluswerkzaamheden in de huizen uitgevoerd en worden er allerlei activiteiten voor de weeskinderen georganiseerd. Door aandacht te geven willen de jongeren aan de kinderen duidelijk maken dat er om ze gegeven wordt. Het ingezamelde geld wordt ook gebruikt voor de bekostiging van het ondersteunend personeel en opleidingen. Zo wordt er onder andere een psycholoog mee betaald en worden er extra lessen in Engels, taalvaardigheid en wiskunde mee gefinancierd. Al het opgehaalde geld wordt direct aan de weeskinderen besteed. De deelnemers van de werkvakantie moeten de reis en het verblijf zelf betalen.

q hervormdbruchem.nl/bulgarije


Hervormd Brakel bakt oliebollen

brakel • Zoals ieder jaar gaat de activiteitencommissie van Hervormd Brakel weer overheerlijke oliebollen en appelflappen bakken. Dit jaar wordt het lekkers verkocht vanuit de Terp op maandag 30 december van 9:30 tot 20:00 uur. Als het donker wordt, kunnen klanten onder het genot van een glaasje gluhwein of warme chocolademelk hun oliebollen en appelflappen komen kopen. Dinsdag 31 december gaat de verkoop nog verder van 8:00 tot 12:00 uur.


Koppelklaverjassen in Gameren

gameren • In de kantine van voetbalvereniging GVV'63 vindt zaterdag 27 december een koppelklaverjasavond plaats. De aanvang is 19:30 uur.

q www.gvv63.nl