A midsection of businessman commuter setting up electric bicycle when traveling home from work in city.
A midsection of businessman commuter setting up electric bicycle when traveling home from work in city. Foto: 123RF.com

Fiets leasen bij Van Osch Rijwielen Zaltbommel

zaltbommel • Op 1 januari 2020 komt er een gunstige fiscale fietsregeling die de fiets van de zaak een sterke impuls zal geven. Van Osch Rijwielen speelt daar snel op in en is partner geworden van Lease a Bike.

Doet je werkgever mee aan de nieuwe regeling dan kun je bij Van Osch een fiets uitzoeken. De fiets is steeds vaker een serieus alternatief voor auto en openbaar vervoer. Met een e-bike sta je niet in de file en zijn parkeerproblemen verleden tijd; daarbij is fietsen goed voor de gezondheid en de luchtkwaliteit. Recent onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat door de komst van de e-bike de bereidheid om de fiets te pakken naar het werk gestegen is van 7 naar 15 kilometer enkele reis.

"Per 1 januari 2020 komt er een nieuwe fiscale regeling, waardoor de fiets van de zaak weer een heel aantrekkelijke en voordelige optie wordt, zowel voor werkgever als werknemer. Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, betaalt de werknemer 7 procent bijtelling en kan de fiets zowel zakelijk als privé worden gebruikt zonder ingewikkelde administratie. Met de nieuwe regeling fiets je als werknemer in de praktijk al vanaf een paar euro per maand op een gloednieuwe e-bike!", aldus een enthousiaste Jasper Bax, eigenaar van Van Osch Rijwielen.

Lease a Bike neemt het papierwerk uit handen. Zodra de fiets in gebruik is genomen, ontvangt de werkgever maandelijks alle benodigde informatie voor de salarisadministratie. Aan het einde van de leaseperiode kan de fiets voor een aantrekkelijk bedrag worden overgenomen.