Vluchtelingen

Ik lees immer met genoegen de nieuwsbrief van de gemeente Zaltbommel over de aanpak van de Stadswallen. Het gaat goed daar, we kunnen er straks wel weer een eeuwtje mee vooruit. Tuurlijk, hondenpoep is een probleem maar zelfs daar is, naar ik lees, een bescheiden verbetering geconstateerd. Er schijnen hondenliefhebbers te zijn die hun eigen drek opruimen en er zijn er zelfs die het van anderen ook bergen. We komen er wel.

En met de natuur gaat het ook best lekker want er is een heuse bever gespot. Tsja, wat zoekt zo'n beest hier als ie ook in de Biesbosch domicilie kan vinden. Kalmpjes met de Waalstroom mee dobberen en bij Boven-Hardinxveld de gewenste richting kiezen. Hoe gemakkelijk kan het leven zijn. Overigens wordt hem of haar hier in Zaltbommel voorlopig geen strobreed in de weg gelegd. Ik citeer:

"Wat doen we nu als gemeente? Eerst maar eens goed in kaart brengen wat er gebeurt. We trekken geen voorbarige conclusies en gaan met deskundigen om tafel om open van gedachten te wisselen. Maar hoe dan ook, we vinden het wel spannend wat er gebeurt. Wordt Vervolgd."

Mooie woorden. De gemiddelde vluchteling in Europa is er maar wat jaloers op. Voor die mensen gelden doorgaans slechts de laatste twee woorden van dit citaat.

Ik weet het ook niet.

Johan Cahuzak


In gesprek over 'Soepkom' in Hedel

hedel • Wethouder Erik van Hoften gaat opnieuw in gesprek met inwoners van Hedel over het opknappen van de plas achter dorpshuis Gelre's End. Eerder had het college aangekondigd dat de plas, ook wel 'Soepkom' genoemd, géén officieel zwemwater zou gaan worden. De politiek leek zich daarbij neer te leggen. Een aantal inwoners is echter in de pen geklommen en heeft een stevige brief gestuurd aan de gemeenteraad. Voor de wethouder was dat aanleiding om het agendapunt afgelopen donderdag van de agenda van de gemeenteraad af te halen. "Wij hechten aan het goed doorlopen van participatietrajecten met onze inwoners", lichtte Van Hoften toe. "In dit geval is dat in de laatste fase niet gegaan zoals het zou moeten. We gaan daarom alsnog met de inwoners om tafel."