• Lennart en Alexandra aan het werk.
• Lennart en Alexandra aan het werk. Foto: Lya Cattel

'Kadosjop' geopend in 'In de Roos'

zaltbommel • Lunchroom 'In de Roos' op de Markt in Zaltbommel heeft sinds kort ook een cadeauwinkeltje: de 'Kadosjop'.

Achter het restaurant, voorbij de toiletten, is in de voormalige studioruimte van de lokale omroep een winkel mét werkplaats ingericht. Cliënten met een dagbestedingsindicatie kunnen hier aan de slag met het maken van leuke cadeautjes. "Dit is een mooie aanvulling op het horecawerk dat we aanbieden", zegt bedrijfsleider Jolanda van der Leest van In de Roos. "Voor sommige cliënten is het werken in bediening of keuken te belastend en stressvol. Zij vinden het prettig om bijvoorbeeld een halve dag in een rustiger omgeving te zijn en hebben behoefte aan werk op een ander niveau."

In de winkel staan de cadeautjes mooi uitgestald. Er zijn onder andere kaarten van hout, met ingebrande teksten en decoraties, vogelvoerhuisjes en diverse decoraties. Bijzonder is de 'Bommellijn' van keramiek. "Die wordt op een andere locatie van Cello geproduceerd", licht Jolanda toe. "Op ons verzoek worden de borden, bekers, snoeppotten en andere producten beschilderd met taferelen uit Zaltbommel, zoals de brug of de toren."

'In de Roos' is ook officieel verkooppunt geworden van de 'Skyline' van Zaltbommel, een product van het bedrijf Cityshape, dat 'Skyline's' van heel veel plaatsen in Nederland produceert. Ook bijzonder zijn de plattegrondjes van alle dorpen van de gemeente. Die worden geleverd door het bedrijf Studio 216. Ze zijn afgedrukt op papier en worden met of zonder fotolijstje verkocht.

Op dit moment maken de cliënten ook kerstdecoraties. Zoals een kerststalletje in een glazen stolp. Voor de kerst zijn ook keramieken engeltjes en mooie kaarsen te koop. "We kunnen ook voldoen aan speciale wensen", vertelt Jolanda. "Als iemand een bepaalde illustratie ergens op wil of bijvoorbeeld een mooi kerstpakket voor de feestdagen."

Op dinsdag en donderdag zijn cliënten van Cello in het winkeltje aan het werk. Het winkeltje is wel elke dag open voor klanten. Er is ruimte voor nieuwe medewerkers met een dagbestedingsindicatie.