• Verklede kinderen tijdens Kinderkerst 2018.
• Verklede kinderen tijdens Kinderkerst 2018. Foto: aangeleverd

Kinderkerstviering op Kerstavond

zaltbommel • Het kerstverhaal pur sang beleven, dat kan op kerstavond, dinsdag 24 december, om 18:30 uur in de sfeervolle Sint-Martinuskerk aan de Oliestraat.

Doel van deze kinderkerstviering is het verhaal van de geboorte van Jezus dichtbij te brengen. Stilzitten hoeft niet: tijdens de viering mogen kinderen die dat willen samen het kerstverhaal naspelen. Het is dan wel verstandig om minstens een kwartier van tevoren te komen, dan kunnen de deelnemers zich desgewenst verkleden en geschminkt worden. Engel, herder, schaap of koning, er zijn rollen genoeg. Wie vorig jaar is geweest, herinnert zich misschien de lichtdrager nog. Ook dit jaar speelt die een bescheiden, maar belangrijke rol. Een heel klein lichtje en mooie muziek zullen de spelers en bezoekers brengen bij het kerstverhaal van lang geleden. Net als voorgaande jaren zitten er in het programma ook weer veel bekende kerstliedjes om samen te zingen.

De kinderkerstviering is een initiatief van de protestantse gemeente in Zaltbommel en de Rooms-katholieke Sint Martinuskerk. Door de lage drempel kunnen kinderen al op jonge leeftijd het feest mee beleven, terwijl de ouderen genieten van hun enthousiasme en van de bekende liederen. Ook senioren, met of zonder kleinkinderen, zijn van harte uitgenodigd.

Voorafgaand aan het kinderkerstfeest is er een gezellig samenzijn voor tieners, die aansluitend de kinderen helpen met verkleden en hen begeleiden tijdens de viering. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via Liesbeth Kraaijveld (06-55177278).

Contact opnemen over het kinderkestfeest kan via Facebook (Kinderkerst Zaltbommel).