• Aan motivatie en teamspirit ontbrak het niet bij Podarwic.
• Aan motivatie en teamspirit ontbrak het niet bij Podarwic. Foto: aangeleverd

Podarwic strijdend ten onder

aalst • Het eerste damesteam van Podarwic volleybalde zaterdag de sterren van de hemel tegen ODI DS2, koploper van de competitie. Dat resulteerde in twee setwinsten.
De eerste set werden de dames uit Aalst ondanks het vertrouwen en de strijdlust, overrompeld door het bezoekende ODI DS2. De servicedruk van de tegenstander was hoog en Podarwic kwam niet lekker in de set. De punten voor de tegenpartij bleven binnenvallen en de thuisploeg wist zelf lastig te scoren in zowel de aanval als de service. De set eindigde met een 10-25 voor ODI. De thuisploeg wist in de tweede set het tij te keren. Door goede servicedruk wisten de dames de aanval van de tegenpartij te dimmen en door de aanval wisten de dames de ballen voor, achter en naast de tegenpartij op de grond te knallen en misschien nog wel belangrijker: de magie ontstond weer. ODI wist niet te antwoorden op de verandering die Podarwic hier liet zien en de tweede set eindigde dan ook in een 25-15 voor de dames uit Aalst. Dat smaakte naar meer. De dames van ODI waren echter niet van plan dit zomaar te laten gebeuren en vochten in de derde set terug. Het werd een pittige strijd die gelijk op ging tot het einde. Podarwic sleepte ook de winst van deze set naar zich toe: 25-23. De dames durfden aan het begin van de wedstrijd slechts te hopen op een setwinst, maar roken nu de winst. Om en om werden er in de vierde set punten gescoord, maar de dames van ODI liepen beetje bij beetje uit en er ontstond een achterstand van meerdere punten. Podarwic vocht terug, maar wist net niet genoeg punten meer binnen te slepen: de set ging met 18-25 naar ODI.
Op naar de vijfde set. Winst was nog steeds binnen bereik. Strijdlustig betraden de dames het veld: er ontstond een kleine achterstand na goede service van ODI, maar deze werd al snel ingehaald en met een voorsprong wisselde Podarwic van kant bij de acht punten. Er werd verder gespeeld met lef en er stond een team in het veld dat voor elkaar en met elkaar speelde. Helaas wisten de dames van ODI de overwinning net binnen te halen in de eindsprint met een 14-16 in set 5. Een 3-2 verlies, maar het voelde voor Podarwic als een enorme overwinning.

Ook de wedstrijden hieraan voorafgaand gingen verloren voor de dames van Podarwic, eerst tegen Jola en zaterdag 30 november tegen Minerva.