• Ook de jubileumshow 'Diamonds' in 2017 was een groot succes.
• Ook de jubileumshow 'Diamonds' in 2017 was een groot succes. archieffoto: Lya Cattel

Thema dit jaar is 'Elemental Circle'

Nieuwe kerstshow van de Ker-Rolls

kerkdriel • Rolschaatsvereniging Ker-Rolls maakt zich op voor de nieuwe kerstshow 'Elemental Circle'.

In de vertrouwde zaal van De Kreek in Kerkdriel kan iedereen op vrijdag- en zaterdagavond 20 en 21 december (19:00 uur) en op zondagmiddag 22 december (14:00 uur) weer genieten van een waar spektakel op rolschaatsen. Alle ruim zeventig leden in de leeftijd van 5 tot 60-plus laten zien wat ze kunnen. Een professionele lichtshow van Stage Light uit Den Bosch en professioneel geluid van AE Sound uit Alem ondersteunen de rolschaatsdansers. De prachtige kostuums, waar vrijwilligers heel wat avonden aan hebben zitten naaien en 'glitteren' en het ook al door vrijwilligers schitterend gemaakte decor met bijbehorende attributen maken het geheel compleet.

Maar de basis leveren de rolschaatsers natuurlijk zelf met hun prachtige optredens. Showtrainster en bestuurslid Sonja Pompen (47) is al jaren eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse kerstshow. Samen met de andere trainsters begint ze voor de zomervakantie met de voorbereidingen. "We richten ons in januari en februari eerst op de Nederlandse-, de Europese- en de Wereld Kampioenschappen", licht ze toe. "Daarna leggen we als trainsters onze nummers naast elkaar om te kijken hoe we tot een kerstshow kunnen komen." Daar kwam dus afgelopen zomer 'Elemental Circle' uit. "Water, lucht en aarde", verklaart Sonja. "Alleen 'vuur' ontbreekt."

Zelf begon ze als meisje van een jaar of acht te trainen bij de Ker-Rolls. "Ik weet nog heel goed hoe spannend het was om mee te mogen doen aan de kerstshow", vertelt ze. "Dan zitten je ouders, je opa's en oma's, kennissen en onbekende mensen op de tribune naar je te kijken." De première avond is elk jaar het spannendst, vindt Sonja. "Het is voor ons niet mogelijk om de kostuums tijdens de repetities al te gebruiken. Dus het moet die eerste avond echt allemaal lukken." Wie de afgelopen jaren weleens een show bezocht heeft, weet dat het altijd helemaal lukt. Niet zo verwonderlijk met de ervaring van de club; 'Elemental Circle' is al de 42ste kerstshow.

De online kaartverkoop voor de shows is in november gestart. "De zondagmiddag is ieder jaar als eerste uitverkocht", vertelt Sonja. "Dus wie op zondagmiddag wil komen kijken, moet snel zijn." Deze week t/m 12 december en volgende week van 16 t/m 19 december kunnen mensen tussen 19:00 en 21:00 uur ook telefonisch reserveren: 06-58773459.

Britta Alink