• Vorige week was er twee keer brand op de camping in Kerkdriel.
• Vorige week was er twee keer brand op de camping in Kerkdriel. Foto: Bart Meesters

Extra beveiliging op camping Maaszicht

kerkdriel • Eigenaar EuroParcs v gaat extra 'patrouilles' laten uitvoeren op camping Maaszicht. Ook komt er extra cameratoezicht.

Dat meldt het bedrijf in een schriftelijke verklaring naar aanleiding van de branden van deze week. Woensdag werden twee oude chalets in de as gelegd, donderdagavond vloog een nieuwer chalet in brand.

De camping is afgelopen zomer overgenomen door EuroParcs, dat in het hele land luxe recreatieparken heeft. Het is de bedoeling dat ook Maaszicht wordt omgebouwd tot luxe resort. Eind dit jaar moeten alle oude caravans en chalets van het terrein verwijderd zijn, daarna kan de opbouw beginnen. Volgens EuroParcs verloopt de 'overgang met bestaande huurders voor 99 procent in goede harmonie'.

"EuroParcs betreurt het ten zeerste dat er weer een brand op Camping Maaszicht is geweest", laat het bedrijf weten. "Dat gezegd hebbende is de grondige sanering niet alleen onze keuze: het is noodzaak waarbij dat laatste woord onderstreept mag worden. Dit is niet alleen uit kwalitatief oogpunt noodzakelijk, maar ook vanwege de brandveiligheid, bodemvervuiling, hoogwaterrisico's, handhavingstraject etc. van de gemeente."

Menselijke aspect

Volgens het bedrijf is in dat traject 'nimmer het menselijke aspect uit het oog verloren': "Met alle standplaatshouders zijn gesprekken gevoerd en is er gekeken op individuele basis naar de opties die er bestonden. Dit heeft geleid tot constructieve gesprekken en oplossingen voor een groot deel van de standplaatshouders. Er zijn schrijnende gevallen bekend op de camping die extra aandacht krijgen. Op dit moment wordt er met de gemeente gekeken naar passende oplossingen voor deze mensen."

Geschrokken en bezorgd

"Zonder naar schuldigen te wijzen is het een feit dat wij in enkele gevallen betrokkenen niet hebben kunnen overtuigen", gaat EuroParcs verder in de schriftelijke verklaring. "Dan valt het nieuws dat er recent een brand was op de camping ons ook zwaar. EuroParcs is geschrokken en bezorgd, óók omdat dit niet de eerste keer is."

Het bedrijf doet aangifte van de brand. "Maar daar blijft het niet bij", aldus EuroParcs. "Ook voor ons is er een grens overschreden. EuroParcs staat voor kwaliteit pur sang en veiligheid is daar een essentieel onderdeel van. Dat waarbogen is een eerste vereiste om tot het resort te komen, dat wij voor ogen hebben."

Naar aanleiding van het laatste incident heeft de eigenaar besloten om extra 'patrouilles' te laten uitvoeren door erkende en ervaren beveiligingsbedrijven. Ook is er geïnvesteerd in extra cameratoezicht.

Daarnaast meldt EuroParcs intensief samen te werken met politie en gemeente.