Aanvalstrio GVV'63 beslist gezapige derby

brakel • De eerste streekderby voor BZC'14 eindigde zaterdag in een 2-4 nederlaag tegen GVV'63. Op sportpark Het Veer wist GVV'63 voor het eerst op voorsprong te komen. Muzzamil Ahmadzai bediende Mathijs Libbers uitstekend, die de 0-1 bij de eerste paal binnen gleed. De eerste helft kabbelde voort, totdat in de veertigste minuut Bjorn van Bruchem in het zestienmetergebied onbeholpen op de hak van Erik van Dalen stapte. Het was voor Jasper Gouda Quint vervolgens een koud kunstje om de strafschop binnen te schieten. Na de gelijkmaker pakte GVV'63 de draad razendsnel weer op; Libbers zorgde met een kopgoal voor zijn tweede doelpunt van de middag. Daarmee was het spektakel nog niet voorbij, want op slag van rust zorgde Arjan van de Werken voor de 2-2. Bij het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft tekende GVV'63-aanvaller Michel Kooijman oog in oog met Van der Zalm de 2-3 aan. Een kleine 25 minuten voor het eindsignaal gooide GVV'63 via Jeffrey van der Meijden de wedstrijd in het slot.