MKD Dagbehandeling op Toermalijn Zaltbommel

zaltbommel • Sinds afgelopen maand heeft Koraal in Zaltbommel een locatie voor dagbehandeling van kinderen, die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen.

Koraal Maashorst is hiervoor de samenwerking aangegaan met SBO De Termalijn. Hier kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar terecht. Als het kind toe is aan onderwijs, kan samen met de leerkrachten van de school gekeken worden naar een passend aanbod in de tijd dat het kind dagbehandeling krijgt op het Medisch Kinderdagverblijf.

Op het MKD wordt samengewerkt met logopedistes van het Spreek Atelier en wordt Cesartherapie aangeboden voor de motorische ondersteuning. Hierdoor krijgen de kinderen de meest optimale ondersteuning op alle ontwikkelingsgebieden, onder één dak.

De behandelingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal tien kinderen met daarbij begeleiding van ervaren pedagogisch medewerkers en als dat nodig is ook van de leerkrachten van De Toermalijn.

Meer informatie is verkrijgbaar bij teamleider Lara Kluijtmans of regiebehandelaar Janne Renders via het algemene nummer: 0411-652444.