• De tuin van het Bezoekerscentrum.
• De tuin van het Bezoekerscentrum. Foto: aangeleverd

Herinneren, herdenken en gedenken

heerewaarden • Het jaar 2020 gaat veel herinneringsmomenten brengen waar Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden ook bij stil staat.

"We willen nog niet teveel prijsgeven, maar noteer alvast het volgende in de agenda", meldt het centrum. Van 26 januari tot en met 9 februari is de expositie '25 Jaar geleden hoog water' te zien. De openingstijden voor die expositie zijn op dinsdag en woensdag van 11:00 tot 15:00 uur, vrijdag van 9:30 tot 12:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Op 28 januari is er een lezing door iemand die de herinneringen zeer beeldend kan terughalen.

75 Jaar Bevrijding

Op 5 april van 14:00 tot 17:00 uur is de opening van het nieuwe seizoen met de tentoonstelling '75 Jaar Bevrijding'. Op de laatste dag van de tentoonstelling, op 14 juni, is er een legervoertuigendag.

Begin mei staat een bijzondere toneeluitvoering op het programma met als thema: 'Denken we nog wel eens terug....wérkelijk terugdenken?'

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is bedoeld voor iedereen, die meer wil weten over de natuur, rivieren en de Bommelerwaard. Het centrum verzamelt zoveel mogelijk informatie over de streek tussen de Maas en de Waal. De collectie oude materialen, foto's en filmbeelden, het grote aquarium, de miniatuurbootjes en de Schokker in de tuin blijven getuigen van wat eens de voornaamste broodwinning was voor de inwoners van het dorp Heerewaarden: de riviervisserij.

q www.bcdegroterivieren.nl